G-team KFC Duffel in de kijker

publish date
17.07.2017

In onze digitale nieuwsbrief SPORT_it zetten we iedere maand een G-sportclub of G-team in de kijker. Dit keer is het de beurt aan KFC Duffel. In hun G-team genieten personen met een handicap van voetbal. 

Mensen met een beperking verdienen een gelijkwaardige plaats in onze maatschappij. Ze hebben dezelfde rechten. De maatschappij kan de impact van een beperking voor de persoon in kwestie en zijn omgeving milderen.

Vanuit deze visie startte KFC Duffel twee jaar geleden met een eigen G-team. Het idee was gegroeid vanuit de overtuiging dat de club een actieve bijdrage kan en moet leveren om sporters met een beperking de kans te bieden hun plaats in te nemen binnen de maatschappij. Gelijkwaardigheid en respect voor de persoon staan centraal. KFC Duffel wilde verder gaan dan de integratie: ze was bereid om zelf actief deze integratie aan te moedigen.

Het G-team maakt sinds september 2015 een volwaardig deel uit van KFC Duffel en kan rekenen op alle steun en sympathie. De voetbaltrainingen gaan door op woensdagavond, van 18 tot 19 uur in het sportcentrum aan de Rooienberg in Duffel. In de winter wordt er uitgeweken naar een nabijgelegen sportzaal. Zowel jongens/mannen als meisjes/vrouwen zijn welkom in het G-team. Dit vanaf vanaf 13 jaar.

Het G-team staat open voor personen met een verstandelijke handicap, ADHD en/of ASS. De club sluit niet uit later ook andere G-sporters te verwelkomen. Het gaat immers om een project op lange termijn, waarbij duurzaamheid voorop staat. 

Voetballen bij KFC Duffel: het kan!

KFC Duffel is nog op zoek naar enthousiaste sportievelingen om hun ploeg te versterken. Wil je het eerst een keertje uitproberen? Dat kan zeker. Neem contact op met Kurt Wouters (0496 71 38 60).

Meer informatie vind je ook op de website van KFC Duffel.

Liever een andere sport proberen?

Neem een kijkje in onze digitale G-sportwijzer. Daar vind je bijna 270 sportclubs waar sporters met een handicap welkom zijn. Je kan er makkelijk zoeken op sporttak en buurt. Zo vind je zeker en vast een sportclub naar je zin. 

Volgende