G-wielrenners rijden uitstekende wedstrijd in Geel en Kontich: een terugblik!

17.07.2017

De provincie Antwerpen organiseert dit jaar samen met Pidpa voor de eerste keer een wegcriterium voor wielrenners met een handicap, het ‘Pidpa G-wegcriterium’. Vijf van de zeven wedstrijden werden intussen gereden. Een terugblik op de wedstrijden in Kontich en Geel.

Kopgroep zorgt voor spanning in Kontich op 9 juli

St. Martinusprijs in Kontich op 9 juli vormde de vierde manche van dit criterium. Om 13 uur stonden een 25-tal G-wielrenners aan de start om zich met elkaar te meten. Het werd een indrukwekkend wedstrijd onder een zalig zonnetje. Een kopgroep met een 5-tal renners zorgde voor spanning. Ze zaten elkaar lange tijd op de hielen. Het was uiteindelijk Gunther Boons die met de overwinning ging lopen bij de heren. Denny Paesen, die de leiderstrui draagt bij de heren, kwam als tweede over de meet. Davy Mertens kwam als derde aan. Bij de dames won Silke Bastiaensen, de leider in het damesklassement. Irma Van Duyn werd tweede, Jolien Lowagie racete zichzelf naar de derde plaats.

De winnaars van de wedstrijd werden op het podium gehuldigd. De leiders in het klassement (Denny Paesen en Silke Bastiaensen) ontvingen hun leiderstrui. Daarna mochten alle deelnemers op het podium. Zij ontvingen daar niet één, maar twee medailles. Zowel de gemeente Kontich als Pidpa beloonde de renners met een medaille.

Kort parcours in Geel zorgt voor razendsnel spektakel

Op de wielerkoers Sint-Dimpna in Geel stonden de G-renners voor de vijfde maal aan de start. Opnieuw domineerde een kopgroep de wedstrijd. Vier renners  bleven gedurende de hele wedstrijd in elkaars buurt en speelden haasje-over. In de laatste ronde viel Lars De Jong. Hij werd toch nog mooi derde en kwam er met schaafwonden vanaf. Denny Paesen ging als eerste man over de meet. Hij blijft dan ook leider in het klassement. Bij de dames won Nina Schellens. Zij sprokkelde echter niet genoeg punten om de leiderstrui van Silke Bastiaensen af te snoepen.

Winnaars bij de heren

Na de wedstrijd zei Silke: “Het was een fijne wedstrijd. Ik kijk elke keer opnieuw uit naar de wedstrijden. Ik vind het ook fantastisch als ik de leiderstrui in ontvangst mag nemen. Dat deed ik nu al elke wedstrijd. Ik heb best veel truitjes. Maar die hang ik op naast m’n bed. Ik ben er erg blij mee!

Volgende wedstrijden 'Pidpa G-wegcriterium'

In het kader van het Pidpa G-wegcriterium volgen er later nog twee wedstrijden: eentje in Herentals op 27 juli en een laatste in Antwerpen op 2 augustus.

Wil je zelf aan één van deze wedstrijden deelnemen en proeven van G-wielrennen? Geef dan een zo snel mogelijk een seintje aan G-sportcoach Koen Meeusen via koen.meeusen@provincieantwerpen.be. Hij helpt je graag verder. Deelname is gratis.

Info en Contact