Provincie Antwerpen zet deur open voor zachte sportrecreatie op de plas Rauw

18.07.2017

De provincie Antwerpen keurde op 22 juni 2017 het definitieve Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringplan (PRUP) ‘Sunparks’ goed. Daarmee is een uitbreiding van het vakantiepark Sunparks in Mol mogelijk. Het zet de deur open voor indoorrecreatie en zachte recreatie (zoals roeien en peddelen) op de plas Rauw.

Toerisme in regio Mol stimuleren en minder weersafhankelijk maken

Het plangebied, gelegen in Mol, bevat het vakantiedomein Sunparks en het zuidelijke deel van de plas Rauw. Met dit PRUP wil de provincie Antwerpen de uitbreiding van Sunparks met een beperkt aantal vakantiewoningen aan of op het water en zachte recreatie op de plas Rauw mogelijk maken. Om de toeristische aantrekkingskracht van de regio minder weersafhankelijk te maken, voorziet het plan ook de mogelijkheid om een indoorrecreatiepark te bouwen op een parking van Sunparks.

Toch geen waterski-kabelbaan

In oktober 2016 keurde de provincieraad het voorlopige PRUP goed. Uit het openbaar onderzoek, dat liep van december 2016 tot februari 2017, kwam reactie tegen de waterski-kabelbaan op de plas Rauw. In het definitieve PRUP werd die daarom geschrapt.

Volgende stappen

De Vlaamse overheid buigt zich nu over het definitieve PRUP. Volgen er - zoals verwacht - geen opmerkingen, dan publiceert de provincie Antwerpen het in het Belgisch Staatsblad. 14 dagen na die publicatie treedt het PRUP in werking. Voor elk project moet natuurlijk wel een bouwvergunning aangevraagd worden bij de gemeente Mol.

Info en Contact