Blijf op de hoogte van onze Facebookupdates

publish date
15.02.2018
???module.newsItem.label.themes???

Facebook doet een update waardoor je meer berichten van je vrienden en familie zal zien en minder van bedrijven en organisaties. Wil je de berichten van de provincie Antwerpen liever niet missen? Pas dan je instellingen op Facebook aan en blijf zo op de hoogte.

Op je smartphone

 • Ga naar de Facebookpagina van de provincie Antwerpen.
 • Klik op 'Volgend' en vervolgens op 'Als eerste weergeven'.
 • Je kunt indien gewenst ook nog 'Meldingsinstellingen bewerken' om in te stellen van welke berichten je meldingen wil krijgen.

Op de computer

 • Ga naar de Facebookpagina van de provincie Antwerpen.
 • Klik op 'Volgend' en vervolgens op 'Als eerste weergeven'.
 • Je kunt indien gewenst ook nog je meldingsinstellingen bewerken om in te stellen van welke berichten je meldingen wil krijgen. Dat kan via het 'potloodje'.

Beeldhouwwerk Jan Dries blikvanger op prestigieuze tentoonstelling in Shanghai

publish date
08.02.2018
???module.newsItem.label.themes???

Van 7 februari tot en met 7 april loopt in het Shanghai Natural History Museum de expo From Natural Wonders to Art Treasures. Voor de tentoonstelling werkt de provincie Antwerpen samen met DIVA en Shanghai Diamond Exchange. Onder meer de sculptuur ‘Vol-ledig’ van Jan Dries (1925 – 2014) wordt er tentoongesteld. Deze marmersculptuur dateert van 1973 en is een van de blikvangers uit de provinciale kunstcollectie.

In 2017 sloot de provincie een samenwerkingsverband tussen DIVA en Shanghai Diamond Exchange. Die samenwerking is belangrijk voor de diamanthandel, voor Antwerpen en haar bezoekers. In China is er immers een grote belangstelling voor diamant en Vlaams cultureel erfgoed. Deze tentoonstelling is een eerste aanzet voor de organisatie van toekomstige, grote internationale tentoonstellingen die in beide landen gepresenteerd zullen worden. In september 2018 volgt er nog een tweede tentoonstelling in de zuidelijke Chinese stad Shenzhen.

DIVA, de opvolger van het Zilvermuseum Sterckshof en van het Diamantmuseum, opent op 7 mei de deuren voor het grote publiek. Vooraf organiseert DIVA met Chinese partners alvast deze previewtentoonstelling. De expo zal een twintigtal topstukken van DIVA tonen, samen met enkele bruiklenen zoals de sculptuur ‘Vol-ledig’ van Jan Dries, een werk uit de kunstcollectie van de provincie Antwerpen.

Vol-ledig
Jan Dries, Vol-ledig, 1973, carraramarmer

Jan Dries

Jan Dries (1925-2014) volgde zijn eerste lessen op de tekenschool in Mol. Daarna studeerde hij aan de Antwerpse Kunstacademie en het Hoger Instituut voor Schone Kunsten. Na zijn studies bleef hij hangen in Antwerpen. Hij betrok een atelier in de Raapstraat. Van daaruit legde hij zich toe op keramiek. In de jaren zestig richtte hij mee de Nieuwe Vlaamse School op. In dezelfde periode maakte Jan Dries geleidelijk aan de overstap naar marmeren sculpturen. Via zijn achtergrond in de fotografie ontstond een fascinatie voor het licht. Met het marmer zocht hij naar zuivere vormen en gave lichtwerking.

In het werk ‘Vol-ledig’ is het marmer zo opengewerkt dat het licht zelfs doorheen de wand schijnt.  Het werk is opgebouwd uit tegenstellingen: buitenkant wordt gelijk aan binnenkant, boven- aan onderkant, links aan rechts.

Waar kun je terecht in de kerstvakantie?

publish date
18.12.2017
???module.newsItem.label.themes???

Tijdens de kerstvakantie zijn er heel wat diensten gesloten. Maar niet getreurd, er valt nog heel wat te beleven in onze provincie!

Mensen staan buiten rond een vuurkorf

Activiteiten kerstvakantie

Neem een kijkje in de kalender voor het volledige aanbod.

Wat is er gesloten?

Een aantal diensten zijn even gesloten in de eindejaarsperiode. Hieronder vind je info over sluitingsdagen.

Gesloten van 23 december tot en met 1 januari   
Centrale administratie provincie Antwerpen
Havencentrum - Hooibeekhoeve - Proefbedrijf voor Pluimveehouderij
Monumentenwacht - PIME - Provinciaal Veiligheidsinstituut
APB Sport - Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos
uitzondering: Vormingscentrum is open van 26 tot en met 30 december
 
   
Domeinen  
Arboretum Kalmthout Gesloten van 23 december tot en met 5 januari  
De Nekker, Mechelen Gesloten van 23 december tot en met 5 januari  
De Schorre, Boom De onthaalbalie, administratie en diensten zijn gesloten op 22 december en van 24 december tot en met 2 januari.
Het recreatiedomein is wel de ganse periode vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.
De Warmste Winter Wunderbar is open op 22, 23, 25, 28 en 30 december en op 1 januari.  
 

Zilvermeer, Mol

Gesloten van 23 december tot en met 2 januari

 
   
Cultuurcentra  
Ticketbalie Arenbergschouwburg Gesloten van 23 december tot en met 2 januari (zowel administratie als ticketbalie)
Onthaal & Techniek zijn aanwezig tijdens de voorstellingsavonden van Michael van Peel.
 
Ticketbalie de Warande Gesloten van 24 december tot en met 1 januari  
   
Expertisecentra  
Campus Vesta Gesloten van 25 december tot en met 2 januari  
Kamp C Gesloten van 21 december tot en met 2 januari  
PIH Gesloten van 24 december tot en met 2 januari   
   
Musea  

Suske en Wiske - Kindermuseum

Gesloten van 23 december tot en met 7 januari 

 
DIVA
onthaal en museumshop
 
Openingsuren tot 7 januari: ma-do: 11-19u, vr-za:11-21u, zo: 11-19u
Sluit op 24 en 31 december uitzonderlijk om 14u
Gesloten op 25 december en 1 januari
 
FOMU Sluit op 24 en 31 december uitzonderlijk om 14u
Gesloten op 25 december en 1 januari
 
MOMU Sluit op 24 en 31 december om 14 uur
Gesloten op 25 & 26 december en 1 & 2 januari 
 
Gesloten van 21 december tot en met 2 januari
Gesloten van 21 december tot en met 2 januari

Ontvang je provinciale belastingbrief digitaal en schenk de uitgespaarde kosten aan Music for Life!

publish date
12.12.2017
???module.newsItem.label.themes???

Provincie Antwerpen en Doccle schenken tot 1 euro per registratie op het online belastingportaal aan Music for Life.

Weggegooid geld. Dat vindt de provincie Antwerpen van de kosten die het opsturen van een papieren belastingbrief met zich meebrengt. Daarom lanceerde ze in maart als eerste provincie een online belastingportaal. De provincie roept haar 650.000 gezinnen op om zich ook daadwerkelijk te registeren. Het bestuur doet er nu zelfs een schepje bovenop: inwoners die tussen 12 en 24 december kiezen voor een belastingbrief via e-mail, Doccle of Zoomit, steunen meteen Music for Life. De provincie schenkt een deel van de uitgespaarde kosten nl. 25 cent per registratie aan 25 goede doelen. Kiezen ze voor Doccle, dan verhoogt Doccle dit bedrag tot 1 euro. Een win-winsituatie dus voor iedereen!

Antwerpen pakt uit met eerste digitaal belastingportaal voor provinciebelastingen

Begin maart lanceerde de provincie Antwerpen haar digitaal belastingportaal. De verzending en behandeling van de papieren aanslagbiljetten brengt immers heel wat onnodige kosten met zich mee. Niet alleen financieel. Ook het milieu wordt belast door al dit papierverbruik.  Online dienstverlening is efficiënter, goedkoper en beter voor het milieu. Wie zich nu registreert, ontvangt zijn belastingdocumenten in 2018 digitaal.”

Met het nieuwe online belastingportaal kunnen burgers kiezen om de provinciale belastingbrief via e-mail, Doccle of Zoomit te ontvangen. Het enige wat ze daarvoor moeten doen is zich per gezin éénmalig met eID of token registreren op het online belastingportaal.

Provincie roept 650.000 gezinnen op om mee te doen met actie Music for Life

Alhoewel een registratie slechts 3 minuten in beslag neemt, deden tot hiertoe slechts 8.487 van de 660.000 gezinnen uit de provincie Antwerpen dit. Een ontgoocheling en geen efficiëntiewinst dus. Daarom besliste het provinciebestuur een extra stimulans te geven. Per gezin dat zich tussen 12 en 24 december registreert op het online belastingportaal van de provincie Antwerpen schenkt de provincie 25 cent aan Music for Life. Een bedrag dat de provincie zal financieren met een deel van de uitgespaarde kosten die ze heeft door de papieren belastingbrief te vervangen door een digitaal exemplaar.

Online administratieplatform Doccle verhoogt het steunbedrag zelfs tot 1 euro voor elke keer dat er voor dit kanaal gekozen wordt om de provinciale belastingbrief te ontvangen. Doccle is een online administratieplatform dat alle documenten in één betrouwbare, digitale omgeving aanbiedt. Naast de provincie Antwerpen bieden onder andere CM, KBC en Telenet hun gebruikers aan om via deze weg hun documenten te beheren. Doccle telt vandaag reeds 995.000 gebruikers in België.

Registreer je voor het online belastingportaal en steun 25 goede doelen

Per registratie is dit een klein gebaar maar als de inwoners zich massaal registreren, dan kan de opbrengst voor Music for Life snel oplopen. Kortom: iedereen wint. Maar… de sleutel ligt in handen van de belastingplichtigen. Zij moeten zich eenmaal registreren op het provinciaal belastingportaal. Dat neemt maximaal drie minuten in beslag. Het is volledig kosteloos en automatisch gaat er 25 cent tot 1 euro naar het goede doel.  De opbrengst van de Music for Life actie online belastingportaal gaat naar 25 goede doelen. De helft daarvan zijn gelinkt met geëngageerde provinciale personeelsleden, de andere helft richt zich vooral op gezinnen met kinderen of jongeren die in armoede leven.

Het gaat over volgende goede doelen:

 • Patiëntenvereniging pulmonale hypertensie vzw
 • Berrefonds vzw
 • Feestvarken vzw
 • Rako België
 • Move to Sport vzw
 • Jodipro Animal Welfare projects vzw
 • Emmaüs jeugdzorg Regio Antwerpen vzw
 • De Steenwschuit vzw
 • Eslabonsocial vzw
 • 't Spinneke vzw
 • MS-Liga Vlaanderen - afdeling Antwerpen
 • Welzijnsschakel Hoboken vzw
 • Via Veneto vzw
 • Diesterweg'S Hulpkas voor Behoeftige Schoolkinderen
 • De Regenboog vzw
 • Sint-Vincentiusvereniging
 • APGA/BETONNE JEUGD VZW
 • ZENITH
 • Koninklijke Liefdadige Instelling Het Kledingwerk voor Antwerpen's Officiele Scholen
 • ’t Vlammeke
 • De Stappaert
 • Daklozenhulp Antwerpen
 • ArmenTeKort vzw
 • De Loodsen
 • 22q13

Verborgen schatten in Sint-Romboutskathedraal blootgelegd

publish date
11.12.2017
???module.newsItem.label.themes???

In de Mechelse Sint-Romboutskathedraal wordt een groot vooronderzoek naar de afwerkingslagen van het interieur uitgevoerd. Dat monnikenwerk geeft onderzoekers de kans om lang vergeten geheimen van dit monumentale gebouw te ontsluieren. Dankzij nieuwe media kunnen bezoekers vanop afstand over de schouders van de onderzoekers meekijken. 

Sint-Romboutskathedraal - Schoonjanskapel

Een geslaagde restauratie start met een goede voorbereiding. Het Antwerpse provinciebestuur gaf eerder al de opdracht tot een grondig historisch onderzoek van de steenconstructie en de houten dakkappen. In september 2017 startte het vooronderzoek van de afwerkingslagen van het interieur.

Het kathedraalinterieur is het resultaat van verschillende bouwcampagnes waarvan de belangrijkste zich uitstrekken tussen 1217 en 1502. Dat betekent dat het pleisteren en schilderen van het interieur ook in verschillende fases plaatsvond. Het onderzoeksteam zal de pleister- en verflagen registreren en in kaart brengen, hun bewaringstoestand vaststellen, testen uitvoeren en een behandelingsvoorstel opmaken. De bevindingen zullen in een latere fase de aanzet vormen voor een interieurrestauratie.

Schatten achter het altaar

De eerste resultaten zijn veelbelovend. Met behulp van een scalpel en vergrotingsbril is achter het altaar in de Sacramentskapel een schildering met verschillende personages vrijgelegd. Ook is de aflijning van een ouder altaar teruggevonden. De blindnissen in deze kapel waren ooit kleurrijk geschilderd in rood en lichtpaars, waar nu vooral gebroken wit te zien is. 

In de Schoonjanskapel zijn op de oostwand en het gewelf helmtekens en een mannelijk figuur in profiel met eronder een wapenschild teruggevonden. Die schilderingen zijn een duidelijke verwijzing naar de familie Schoonjans, die in deze kapel haar erediensten hield. De spannende zoektocht in de sacristiekasten, waarbij de onderzoekers zich in kleine ruimtes wrongen, hebben verschillende schilderingen blootgelegd die zich op de muren achter die kasten bevinden.

Bezoeker krijgt online blik achter de schermen

Tot september 2018 zijn opeenvolgende zones van de kathedraal voor het publiek afgesloten. De onderzoekers gunnen geïnteresseerden daarom graag een blik achter de schermen, door gebruik van nieuwe media. 

Wanneer: september 2017 – september 2018

Waar: Sint-Romboutskathedraal, Onder den Toren, 2800 Mechelen

Nieuwsgierigen kunnen het hele onderzoek ook online volgen via Facebook en via de website van de Sint-Romboutskathedraal

Nieuw provinciehuis bereikt hoogste punt

publish date
24.08.2017
???module.newsItem.label.themes???

Sinds eind 2014 bouwt de provincie Antwerpen aan een nieuw provinciehuis. De ruwbouw heeft nu z’n hoogste punt bereikt: 57,7 meter. Tijd voor de meiboom!

Op 28 augustus zetten we de meiboom op de bouwwerf van het provinciehuis. Tijdens de laatste Open Wervendag trok die nog een 5000-tal bezoekers. Het dak is nog niet volledig klaar, maar het hoogste punt is bereikt! De meiboom symboliseert de sterkte en stabiliteit van het gebouw en is een uitstekende gelegenheid om de arbeiders en de aannemers te bedanken. Na bijna 3 jaar bouwen, gebeurde er nog geen enkel ongeval met werkverlet tot gevolg.

Resultaten na 2 jaar en 10 maanden bouwen

Aannemers Democo en Denys werken, sinds oktober 2014, aan de ruwbouw, de technieken en de afwerking. 2 jaar en 10 maanden later is het gebouw opgetrokken tot de 14de verdieping. Het ondergronds gedeelte met het congrescentrum is volledig in ruwbouw afgewerkt. In het kantoorgebouw wordt er naarstig gewerkt aan de technieken en afwerking. De bibliotheek is al geplaatst en strekt zich uit op de 11de en 12de verdieping. De patio op de 14de verdieping laat de zon in het gebouw schijnen. In het najaar van 2018 nemen de provinciale medewerkers hun intrek in het nieuwe provinciehuis.

Kennisgeving onteigeningsmachtiging fietsostrade Essen

publish date
08.05.2017
???module.newsItem.label.themes???

De provincie Antwerpen verwerft gronden langs de spoorweg in Essen, tussen de Paviljoenweg en de Kalmthoutsesteenweg, voor aanleg van de fietsostrade Antwerpen-Essen. Wie dat wenst, kan het onteigeningsdossier komen inkijken.

Bij besluit van 13 februari 2017 van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding werd de provincie Antwerpen ertoe gemachtigd over te gaan tot de gerechtelijke onteigening van de onroerende goederen gelegen te Essen, kadastraal bekend zoals vermeld op het onteigeningsplan.

Datzelfde besluit verklaart dat de rechtspleging bij hoogdringende omstandigheden, bepaald bij artikel 5 van de wet van 26 juli 1962 op deze onteigening mag worden toegepast.

Wil je het onteigeningsdossier komen inkijken? Dan kan dat van woensdag 10 mei 2017 tot en met woensdag 31 mei 2017 in het Provinciehuis aan de Singel op de Desguinlei 100, 2018 Antwerpen.

Graag vooraf een seintje aan Tom Stessens van het team Vastgoed op het nummer 03 240 67 22 of per e-mail: tom.stessens@provincieantwerpen.be.

Provincie deelt parkeerplaatsen met buurt

publish date
05.05.2017
???module.newsItem.label.themes???

Sinds maart 2016 deelt de provincie Antwerpen parkeerplaatsen van één van haar kantoorgebouwen met buurtbewoners. Het gaat om een kleinschalig project op een bovengrondse parking in de Boomgaardstraat in Antwerpen. Het provinciebestuur wil in de toekomst ook de veel grotere parking onder het nieuwe provinciehuis delen met de buurt.

Bovenop de ondergrondse parking van het nieuwe provinciehuis komt er een gloednieuw publiek toegankelijk park. Door park én parkeerplaatsen te delen met de buurt, wil het provinciebestuur een meerwaarde bieden aan de buurtbewoners.

Een nieuwe parking voor de buurt?

Het provinciebestuur onderzoekt nu hoe ze de ondergrondse parking kan delen. Het uitgangspunt is dat buurtbewoners ’s avonds en in het weekend parkeerplaatsen kunnen gebruiken. Hoeveel dat er zullen zijn, moet nog bepaald worden. Hoe het buurtparkeren concreet wordt georganiseerd, is op dit moment nog niet beslist. Het afsprakenkader wordt nog uitgewerkt. Vast staat wel dat een parkeerplaats kopen niet tot de mogelijkheden behoort, er worden enkel plaatsen verhuurd. Parkeerbedrijf GAPA zal de regels en tarieven mee bepalen.

Blijf op de hoogte

Wil je graag op de hoogte blijven? Meld je dan aan om de digitale nieuwsbrief over de bouw van het provinciehuis te ontvangen. Wanneer er meer concrete info over buurtparkeren is, brengen we er een item over in de nieuwsbrief. Inschrijven kan via de pagina Blijf op de hoogte. Nabije buren informeren we met een brief of flyer in de bus.

Het nieuwe provinciehuis wordt eind 2018 in gebruik genomen. Ten vroegste in 2019 zullen de eerste parkeerplaatsen voor buurtbewoners beschikbaar zijn.

Kijk achter de schermen op Open Wervendag

publish date
18.04.2017
???module.newsItem.label.themes???

Op zondag 7 mei vindt de 11de editie van Open Wervendag plaats. Een unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen van drie werven van het Antwerpse provinciebestuur.

Tussen 10 en 17 uur openen deze werven hun hekken:

Inschrijven is niet nodig.

De organisatie van Open Wervendag is in handen van de Confederatie Bouw en de aannemers van de werven. Meer info: www.openwervendag.be.

Provincie Antwerpen wint Business Mobility Award

publish date
02.12.2015
???module.newsItem.label.themes???

Provincie Antwerpen wint Business Mobility Award voor trekkersrol in mobiliteitsbeleid
De provincie Antwerpen zet al jaren intensief in op duurzaam woon-werkverkeer. Enerzijds als werkgever, met een uitgebreid bedrijfsvervoerplan, anderzijds als beleidsmaker, door andere werkgevers te adviseren en te stimuleren in het zelf nemen van maatregelen.  De provincie Antwerpen ziet haar voorbeeldfunctie nu beloond met een Business Mobility Award, uitgereikt door minister voor Mobiliteit Ben Weyts tijdens het jaarlijkse Mobiliteitscongres.

Vlaamse cijfers op zijn kop
Dat het integraal beleid van de provincie Antwerpen zijn vruchten afwerpt, lees je in de cijfers: de vervoerswijze van de provinciale medewerkers toont de Vlaamse gemiddelden op zijn kop. Op de centrale administratie komt 70% van het personeel op een duurzame manier naar het werk. De overige 30% gebruikt de wagen. In het gemiddelde bedrijf in Vlaanderen ligt deze verhouding exact omgekeerd.

De cijfers, zwart op wit:
•    43% van het personeel van de centrale diensten gebruikt het openbaar vervoer (al dan niet in combinatie met de fiets). Een heel stuk beter dan het Vlaamse gemiddelde van 12%.
•    24% fietst minstens de helft van de tijd naar het werk. Dubbel zoveel als het gemiddelde in Vlaanderen.
•    Het aantal autosolisten bedraagt 32%. Weer heel wat beter dan de 70% op Vlaams niveau.

Concrete maatregelen voor een zichtbaar effect
De cijfers van de provincie Antwerpen tonen dat het nemen van concrete maatregelen wel degelijk effect heeft. Het bedrijfsvervoerplan voor de centrale diensten bevat 30 verschillende acties en zet in op verschillende fronten:
•    Duurzame vervoersmiddelen worden beloond door middel van o.a. fietsvergoeding, volledig terugbetaald openbaar vervoer en overdekte en diefstalveilige fietsstallingen. Bovendien kunnen de medewerkers een bedrijfsfiets (klassieke, elektrische of vouwfiets) leasen waarbij de werkgever een deel van de kosten draagt en een diefstalverzekering voorziet. Via de fietsvergoeding verdient de medewerker de leasekost makkelijk terug.
•    Autogebruik wordt niet aangemoedigd door o.a. geen woon-werkvergoeding voor autogebruik te betalen en parkeermanagement. Wie structureel carpoolt, krijgt parkeergarantie.
•    Communicatie en sensibilisatie: provincie Antwerpen wil fitte en gezonde medewerkers en organiseert regelmatig interne campagnes over gezondheids- en milieuthema’s. 

Gratis mobiliteitsadvies op maat  voor werkgevers
De provincie Antwerpen wil ook andere werkgevers stimuleren om in te zetten op duurzaam woon-werkverkeer. De cijfers van het woon-werkverkeer van de provinciale medewerkers tonen aan dat je door een goede mix van maatregelen het verplaatsingsgedrag van werknemers effectief kunt sturen. Via het Provinciaal Mobiliteitspunt (PMP) Antwerpen begeleiden twee mobiliteitsadviseurs werkgevers gratis begeleiden bij het opmaken van een duurzaam vervoersplan. Door zelf het goede voorbeeld te geven, wil de provincie Antwerpen andere werkgevers inspireren. Zij feliciteert graag de andere winnaar JSR Micro met hun bekroonde project en hoopt dat ook zij op hun beurt een inspiratiebron worden voor andere werkgevers!”

De Business Mobility Awards zijn een organisatie van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) in samenwerking met VOKA Halle-Vilvoorde, Mobimix (Bond Beter Leefmilieu) en Athlon De Lage Landen. De Business Mobility Awards worden sinds 2009 jaarlijks toegekend aan ondernemingen en organisaties die inspanningen leveren om de verplaatsingen van hun werknemers zo duurzaam mogelijk te laten verlopen. Er worden telkens twee prijzen uitgereikt: één voor privébedrijven en één voor openbare ondernemingen en overheidsinstanties. De winnaars worden aangeduid door een jury waarin zowel mobiliteitsspecialisten, werknemers- en werkgeversorganisaties als bedrijven vertegenwoordigd zijn.

Kalmthout - aanleg fietsostrade Antwerpen - Essen

publish date
11.02.2015
???module.newsItem.label.themes???

De provincie Antwerpen verwerft gronden langs de spoorweg te Kalmthout voor de aanleg van een fietsostrade tussen Antwerpen en Essen.

Bij besluit van Vlaams minister Liesbeth Homans van 9 december 2014 bekwam de provincie een onteigeningsmachtiging volgens de hoogdringendheidsprocedure. De eigenaars van de betrokken gronden zijn op de hoogte.

Wie dat wenst kan het onteigeningsdossier komen inkijken van donderdag 12 februari tot en met vrijdag 27 februari 2015, in het Provinciehuis aan de Singel, Desguinlei 100 in Antwerpen. Graag vooraf een seintje aan Huguette Jeuninckx van de provinciale dienst Infrastructuur en Vastgoed op het nummer 03 240 67 20 of per e-mail: huguette.jeuninckx@provincieantwerpen.be

Energiebesparende tips voor thuis

publish date
19.12.2014
???module.newsItem.label.themes???

Omdat we streven naar een klimaatneutrale provincie laten we je zien hoe makkelijk het eigenlijk is om te besparen op energie en dus ook op je portemonnee. Als jij bijvoorbeeld je ijskast warm houdt, verdien je er je jaarlijkse verbruik van de vriezer mee terug. Als alle Antwerpse gezinnen hun digicorder 'slechts' 12u per dag in de stekkerblok laten, hebben 70.000 gezinnen 2 jaar lang gratis verlichting.

Haast niet te geloven, maar simpelweg waar. We brachten feiten samen en doorprikken enkele mythes in onderstaande video's.

Doe dus mee met Vriend van, verspreid de boodschap, en maak onze planeet, of alvast onze provincie, mee klimaatneutraal!

Op de website kan je overigens ook lezen welke groene acties de provincie zelf onderneemt voor het milieu.

Energiebesparende tips voor thuis

Heb je de smaak te pakken? Kijk dan ook zeker eens naar de website van Kamp C, daar staan ook heel wat nuttige tips om duurzamer en energiearm te wonen.