Ga de uitdaging aan!

Leerlingen uit de derde graad secundair onderwijs staan op het punt een keuze te maken: verder studeren of gaan werken. Beide groepen weten vaak niet meteen wat ze graag willen doen. Het Havencentum wil deze jongeren prikkelen en tonen wat de haven hen te bieden heeft. Haven vol Uitdagingenen Haven vol Beroepen tonen tewerkstelling en de toekomst van uw leerlingen. Verschillende bedrijfsbezoeken op maat van hun studierichting tonen hen hun mogelijke toekomst in de haven. Een toekomst waarin zij misschien een van de 1000 aangekondigde vacatures in de haven kunnen invullen.

Datum/uur
  • van 1 september 2018 tot 30 juni 2019
Doelgroepen
  • Secundair onderwijs

Prijs

6 euro per leerling met een minimum van 120 euro per groep voor gids en bedrijfsbezoeken (begeleiders gratis), exclusief busvervoer

Haven vol Uitdagingen

In een haven werken niet enkel havenarbeiders en techniekers, ook bijvoorbeeld ingenieurs, economen en managers spelen een cruciale rol. De haven van de toekomst stelt ons voor heel wat uitdagingen waarvoor we veel mensen uit verschillende studierichtingen nodig zullen hebben. Er is dan ook een ruim aanbod binnen het hoger onderwijs dat een perfect toegangskaartje biedt voor een uitdagende job in de haven van Antwerpen. Tijdens deze excursie ontdekken je leerlingen de haven met haar mogelijkheden en uitdagingen vanop de eerste rij.

Het programma stemmen we af op het profiel en studierichting van de leerlingen.

Nieuwsgierig? Volg een klas op uitstap in de haven via dit filmpje.

Haven vol Beroepen

Haven vol Beroepen laat jouw leerlingen kennismaken met de haven, de bedrijven en beroepen. Tijdens deze uitstap ontdekken ze  de jobs in de haven die aansluiten bij hun studierichting.

Deze excursie richt zich op jongeren die op de arbeidsmarkt terecht komen en dus weldra een job zullen zoeken.

Het programma biedt:

  • een rondrit met verschillende bedrijfsbezoeken
  • een interactieve les 'De Leeuwenkuil' als naverwerking in de klas 
  • terugbetaling van de busfactuur tot 500 euro (voor scholen uit provincie Antwerpen)

Haven vol Beroepen en Haven vol Uitdagingen komen tot stand dankzij de steun van Talentenstroom en Talentenfabriek.

Volgende van de detaillijst