Infosessie Krullenbol

Datum/uur
  • dinsdag 19 maart 2019 van 17 uur tot 18 uur
Status
Uiterste inschrijfdatum
vrijdag 15 maart 2019
Doelgroepen
  • Kleuteronderwijs

  • BuO Leerzorg

Prijs

Gratis

 

Infosessie Krullenbol: Ontdek de methode.

 

Over KRULLENBOL:

Leren schrijven in de kleuterklas

Schrijven is een complexe bezigheid. Een kind moet heel wat vaardigheden beheersen om tot schrijven te komen. Daarom leren we ze al schrijven in de kleuterklas. Het gaat niet per se om het schrijven, wel om schrijfvaardigheden en het verbeteren van defijne motoriek.

Alle vaardigheden die bij het schrijven betrokken zijn, werden zorgvuldig uitgewerkt in tal van spelvormen. Alle activiteiten zijn in de praktijk afgetoetst.

Krullenbol is geen strakke methode die van begin tot einde moet gevolgd worden. Het is een bundeling van thematische activiteiten die inspelen op de verbeelding en de fantasie van jonge kinderen. Je biedt gemakkelijk activiteiten op maat aan. Zo is het mogelijk om specifieke vaardigheden speels te oefenen.

Schrijfritmiek vormt de rode draad doorheen de methode. Het is een wisselwerking tussen klank en beweging. Kinderen leren door muziek de samenhang voelen tussen lichamelijke bewegingen en bewegingsuitdrukkingen op papier. De bewegingen ontstaan als reactie op een muzikale prikkel. Kinderen leren muzikale tegenstellingen ervaren en uitdrukken. Door het bijbrengen van een goed ritmegevoel stimuleren we het gevoel voor opeenvolging.

Kortom, Krullenbol is veel meer dan wat krullen maken op een oefenblaadje. Krullenbol is plezier beleven, bewegen, ritmegevoel ontwikkelen, visuele vaardigheden trainen, handvaardigheid stimuleren, ruimtelijke begrippen leren hanteren en zoveel meer. 

Link: 

Website van de uitgever

Bijkomende info:

Het materiaal wordt voorgesteld door Anje Van Biesen, educatief adviseur bij Die Keure.

Scholen/leerkrachten die het materiaal na deelname aan deze sessie aankopen krijgen van de uitgeverij de cd's (ter waarde van 30.70 euro) gratis.

CD 3+

CD 4+

CD 5+

Volgende