Spelletjesnamiddag: Het Grote NT2-verbumspel en Het Uitspraakkwartet

Kom, speel mee en test al spelenderwijs ‘Het Grote NT2-verbumspel’ en ‘Het Uitspraakkwartet’ uit!

Datum/uur
  • woensdag 6 februari 2019 van 14 uur tot 17 uur
Doelgroepen
  • Lager onderwijs

  • Leerkrachten

  • Lerarenopleiding

  • Secundair onderwijs

  • Volwasseneneducatie

Prijs

Gratis

Kom, speel mee en test al spelenderwijs ‘Het grote NT2 verbumspel’ en ‘Het uitspraakkwartet’ uit! Auteur Annick Vanderheyden legt eerst kort uit hoe het spel werkt en u kunt aansluitend de spellen samen met haar uitproberen.

Om de lessen Nederlands boeiend en leerrijk te maken is een goede afwisseling in werkvormen erg belangrijk. Een spel kan gebruikt worden op het einde van de les om reeds geziene leerstof in te oefenen of om woordenschat uit te breiden. Bovendien bevordert het de goede sfeer in de klas.

Annick Vanderheyden ontwierp twee verschillende spelvormen om het inoefenen van het Nederlands voor anderstaligen leuk en aangenaam te maken. Uiteraard kunnen deze beide spelvormen ook in het gewoon en buitengewoon onderwijs gebruikt worden. 'Het uitspraakkwartet' kan bij beginnende lezers erg handig zijn voor letterherkenning en 'Het grote verbumspel' kan tijdens het hele lager onderwijs én zelfs secundair onderwijs helpen bij het inoefenen en herhalen van de vier werkwoordtijden.

Wanneer en waar?

donderdag, 3 januari 2019 van 11.00 uur tot 13.00 uur of van 14.00 uur tot 16.00 uurUitgeverij Garant, Somsersstraat 13-15, 2018 Antwerpen

woensdag, 30 januari 2019 van 14.00 uur tot 17.00 uur, docAtlas Turnhout, Grote Markt 44, 2300 Turnhout

woensdag, 6 februari 2019 van 14.00 uur tot 17.00 uur, docAtlas Antwerpen, Carnotstraat 110, 2060 Antwerpen

 

Voor wie?

Iedereen die lesgeeft aan anderstalige nieuwkomers of laagtaalvaardige leerlingen in

zowel het lager, secundair of volwassenenonderwijs is welkom.

 

Kostprijs?

gratis - aanmelden verplicht via deze link.

Vermeld de datum, locatie en het aantal personen die komen spelen.

 

Extra informatie:

Kinderen vanaf 6 jaar welkom op donderdag 3 januari in Uitgeverij Garant en op 6 februari in docAtlas Antwerpen. Bij Uitgeverij Garant zijn kinderen vanaf 6 jaar welkom. Ze kunnen het uitspraakspel ook meespelen. Op 6 februari in docAtlas Antwerpen wordt een speelhoekje voorzien.

Volgende