Natuurschatten van vroeger en nu in het Rivierenhof

Thema's

Leerlingen van de derde graad en bewoners van een woonzorgcentrum maken samen een wandeling in het park Rivierenhof onder begeleiding van een natuurgids.  

Datum/uur
  • van 17 september 2018 tot 21 juni 2019
Status
Inschrijvingen afgesloten
Uiterste inschrijfdatum
vrijdag 18 mei 2018
Doelgroepen
  • Lager onderwijs

Prijs

Gratis

Natuurschatten van vroeger en nu – dagprogramma enkel op donderdag tijdens de herfst- en lenteperiode

Ouderen en kinderen ontdekken samen de natuur in het Rivierenhof. Deze activiteit is vooral verrijkend doordat drie generaties er samen op uittrekken, voor elkaar zorgen en van elkaar leren.

Leerlingen van het 5de of 6de leerjaar en bewoners van het woonzorgcentrum De Tol, Burgemeester De Boeylaan 2, 2100 Deurne of Europasquare, Ruggeveldlaan 26, 2100 Deurne, maken samen een wandeling in het park Rivierenhof onder begeleiding van een natuurgids. Vertrek en einde is bij het woonzorgcentrum en wordt via mail tijdig aan de school doorgegeven.

Vanaf 11u30 tot 12u wordt vooral geoefend met de rolwagen en krijgen ze tips in het omgaan met ouderen.

Na de picknick in het WZC (eigen boterhammetjes en drank meebrengen) worden er trio’s gemaakt van telkens één oudere en twee kinderen. De kinderen duwen om beurt de rolwagens en de ouderen zorgen voor de kinderen door opdrachtmateriaal vast te houden en door te vertellen over de natuur vroeger. Deze rondleiding volgt de seizoenen. Onderweg wordt gekeken wat de natuur op dat moment te bieden heeft, er wordt al eens gezongen, er zijn spelletjes en opdrachten.

Hou er rekening mee dat deze activiteit niet vroeger kan stoppen. De volledige tijd tot 15u is nodig : de route is niet in te korten en sneller stappen kunnen we niet garanderen. Rustig en veilig stappen met de rolwagens heeft voorrang. 

Op twee minuten stappen is een halte van de Lijn nl Deurne Van Riel (lijnen 9, 19). De haltes Deurne Ruggeveldlaan Zuid en Deurne Esdoorndreef (lijnen 42, 420, 421) liggen op drie minuten stappen van de vertrek- en aankomstpunten.

Bij annulering door het woonzorgcentrum wegens slecht weer, verwittigen we de school ten laatste om 9.30 uur.

Uur: 11.30-15 uur

Aantal deelnemers

Maximum 23 leerlingen per groep

Bijkomende info

Breng je lunch mee voor een picknick in het woonzorgcentrum.
Trek aangepaste kledij aan.
Bij slecht weer gaat de afspraak door en doen we samen een binnenactiviteit.

Voor deze activiteit kun je gebruik maken van de MOS-pas.

Volgende