Prinses Sylva

Deze herfst gaan we de wondere wereld van de bomen ontdekken. We hebben al onze zintuigen nodig om de herfst ten volle te beleven in het Vrijbroekpark.
Eekhoorn Eddy nodigt de kinderen van het 1ste en 2de leerjaar uit om samen met hem prinses Sylva weer vrolijk te maken.

 

De herfstwandelingen starten op donderdag 20 september 2018 en eindigen op vrijdag 23 november 2018. In de week van 15 tem 19 oktober zijn er geen wandelingen in het Vrijbroekpark.
Deelnemen is gratis, maar je moet wel vooraf inschrijven. Dat kan vanaf maandag 27 augustus via deze website. Telefonisch inschrijven kan vanaf dinsdag 4 september. Houd er wel rekening mee dat er dan misschien niet veel plaats meer zal zijn.

Datum/uur
  • van 20 september 2018 tot 23 november 2018
Status
Volzet
Doelgroepen
  • Lager onderwijs

  • BuO Leerzorg

Prijs

gratis

Prinses Sylva

Ken jij prinses Sylva? Zij is de prinses van het bos. Maar nu is ze verdrietig en boos en heeft ze haar kroon afgeworpen. Ze woont in de rode beuk, maar doet haar deur voor niemand nog open. Volgens prinses Sylva maken de mensen het bos stuk. Ze plukken alle bloemen af, laten afval achter, nemen het eten van eekhoorn en zijn vriendjes mee en trappen de paddenstoelen plat.

Eekhoorn Eddy probeert de prinses te troosten. Hij gelooft niet dat de mensen het met opzet doen. Misschien werken hun oren niet zo goed als die van de bosdieren? Of is hun neus verstopt en ruiken ze de bosgeuren niet? Of zijn ze niet zo slim? Of misschien een beetje onhandig? 
Eekhoorn Eddy nodigt de kinderen van het 1ste en 2de leerjaar uit om aan de prinses te bewijzen dat ze hun zintuigen nog wel goed kunnen gebruiken.

 

Voor deze activiteit kun je gebruik maken van de MOS-pas.

Categorie

Veldactiviteit, uitstap

Vak/Leergebied

Niet vakgebonden, Wereldoriëntatie

Aantal deelnemers

Maximum 25 deelnemers per gids

Toegankelijkheid

De wandeling is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Didactische tips

Volgende