Samenlezen

Ontdek met deze vorming hoe je de methode Samenlezen kan inzetten bij de begeleiding van NT2 cursisten en OKAN-leerlingen.

Datum/uur
  • dinsdag 20 maart 2018 van 13.30 uur tot 16.30 uur
Status
Uiterste inschrijfdatum
maandag 12 maart 2018
Doelgroepen
  • Leerkrachten

  • Lerarenopleiding

Prijs

40 EUR

Samenlezen, dat is samen met andere mensen een verhaal lezen, erover praten, herinneren, mijmeren, genieten. En groeien, eerst onbewust, dan steeds bewuster. Als we Samenlezen, laten we verhalen en gedichten binnenkomen en delen we met de anderen wat die teksten met ons doen. We verbinden woorden met onze eigen ervaring, en met onszelf.

Deze sessie gaat over samenlezen met volwassenen en jongeren die Nederlands leren en is geschikt voor begeleiders van NT2-cursisten en OKAN-leerkrachten. Na deze namiddag heb je handvaten om zelf met deze methode aan de slag te gaan. Wil je een volleerde samenleesbegeleider worden, dan kan je nadien een meerdaagse opleiding volgen.

Ilona Plichardt heeft meer dan een decennium ervaring met Samenlezen en leesgroepen: met mensen in armoede, in buurtwerk, in de gevangenis,  met kinderen en jongeren, met mensen die Nederlands leren (NT2), met senioren, met psychisch kwetsbare mensen.

Categorie

Nascholing - Opleiding - Studiedag

Vak/leergebied

Nederlands Vreemde Taal - NT2

Doelgroep

Voor begeleiders van NT2-cursisten en OKAN

Aantal deelnemers

Minimum 12, maximum 16

Trainer

Ilona Plichart


Volgende