Bezoekers

Adres en openingsuren

Provincie Antwerpen
Koningin Elisabethlei 22
2018 Antwerpen

Openingsuren: De onthaalbalie is elke werkdag bemand van 8 tot 18 uur.

Bereikbaarheid, toegankelijkheid en parkeren

De tuinaanleg rond het provinciehuis is volop bezig. Daarom kan je de doorsteek van de Harmoniestraat naar de Koningin Elisabethlei nog niet maken. Later komt er een pad voor voetgangers en fietsers.

Hoe je aan het provinciehuis geraakt, zie je bij Bereikbaarheid en toegankelijkheid. Daar vind je ook info voor rolstoelgebruikers.

Neem bij voorkeur het openbaar vervoer of de fiets. Je fiets kan je boven- of ondergronds stallen (neem de parkinginrit aan de Koningin Elisabethlei).

Het aantal parkeerplaatsen voor auto’s in onze ondergrondse parking is beperkt. Waarschijnlijk kun je dus enkel parkeren langs de openbare weg. 

Toegang tot onze ondergrondse parking vraag je op voorhand aan via de persoon of dienst die je bezoekt. Let op: voertuigen met LPG zijn niet toegelaten, CNG is wel toegelaten. Inrijden doe je via de Koningin Elisabethlei. Bel aan bij de slagboom. Na het parkeren wandel je via de trap met de lage treden (naast de parkinginrit) langs buiten naar de inkomhal. De lift- en trapkoker in de ondergrondse parking nemen we later in gebruik. 

Gebouw met drie zones

Het provinciehuis heeft drie zones.

Als bezoeker heb je vrije toegang tot de publieke zone van het gebouw:

  • de inkomhal
  • de ontvangstverdieping (+2) en de vergaderverdieping (+3): voor een afspraak, een vergadering, het afgeven van documenten, ...
  • in de loop van 2019: het congresgebouw (-1 en +1)
    Let op: tijdens congressen en plechtigheden zal het congresgebouw enkel toegankelijk zijn voor genodigden. Wanneer er geen activiteiten plaatsvinden, zijn de deuren naar het auditorium en de raadszaal gesloten.  

In de komende maanden werken we verder aan de tuinaanleg. Later kan je de tuin doorlopend bezoeken.

De semipublieke zone omvat:

  • De leeszaal en leslokalen (+11). Bezoekers moeten zich aanmelden bij de onthaalbalie op het gelijkvloers.
  • De beleidsverdiepingen (+13 en +14). Bezoekers moeten zich aanmelden bij de onthaalbalie op het gelijkvloers. 

De kantoorverdiepingen behoren tot de niet-publieke zone en zijn enkel toegankelijk voor medewerkers.

Study 360 - blokken in het provinciehuis

Van 5 augustus tot en met 5 september 2019 kunnen studenten in het provinciehuis komen blokken voor hun tweede zit. Wie dit wil doen, moet student zijn aan één van de Antwerpse hoger-onderwijsinstellingen en een studentennummer hebben om zich te registreren. Een plekje reserveren kan via www.study360.be.

Tijdens onze openingsuren, van 8 tot 18 uur, zijn er studieplaatsen in het congrescentrum op de 1ste verdieping en in de vergaderzalen op de 3de en de 11de verdieping. We zorgen voor een warm onthaal met gratis wifi, water, thee en koffie. ’s Middags kan je tegen betaling lunchen in ons personeelsrestaurant.

Ook in de winter zijn studenten welkom, van 9 tot 24 december.

Info voor leveranciers: ondergronds leveren

Openingsuren magazijn: van 8 tot 12 en van 13 tot 16 uur.

Leveranciers moeten hun komst op voorhand aankondigen via de persoon of dienst waarvoor ze leveren. Je kan enkel ondergronds leveren. Bovengronds leveren is niet mogelijk.

Rij naar de parkinginrit aan de Koningin Elisabethlei 22. Bel aan bij de slagboom of scan de QR-code die je hebt ontvangen. Rij de parking in en volg de signalisatie naar de laad-en loszone. Stap uit en bel aan. Een medewerker van het magazijn zal je levering in ontvangst nemen.

Let op: Maximale hoogte: 3 meter. Voertuigen met LPG zijn niet toegelaten, CNG is wel toegelaten.

Contact

Heb je een vraag over je bezoek? Neem dan contact op met onze onthaalmedewerkers op het nummer 03 240 50 11.

Vragen over de provincie kan je stellen via de pagina Contact.