Een uniek congrescentrum

sfeerbeeld nieuw provinciehuis: auditorium

Omgeving

Het congrescentrum bevindt zich in het balkvormige gedeelte van het provinciehuis, onderaan het gebouw. De ruimtes bepalen mee de uitstraling van het publieke gedeelte van het gebouw, terwijl de toren vooral bepalend is voor de uitstraling naar het straatbeeld en de verdere omgeving.

Congresgangers kunnen voor of na hun activiteit een luchtje scheppen in de tuin terwijl ze van kunst genieten. Verschillende kunstwerken uit de provinciale collectie worden er tentoongesteld. Blikvanger wordt de fonteinsculptuur van Pol Bury, die op een sokkel in een waterpartij zal prijken.

Infrastructuur en capaciteit

Het congrescentrum omvat: 

  • een auditorium (350 personen)
  • een provincieraadzaal (100 personen)
  • een multifunctionele ruimte, doet ook dienst als cateringruimte
  • aanvullende ruimtes (die je enkel samen met de raadzaal en/of het auditorium kan huren):
    • 2 grote vergaderzalen (een vaste zaal en een flexibele zaal, beide voor 35 à 40 personen)
    • het VIP-restaurant op de 14de verdieping (op weekdagen, vanaf 18 uur)
    • de vergaderzalen in de publieke zone van de 3de verdieping (enkel op weekend- en feestdagen)

Wanneer?

Na de opening stellen we het congrescentrum ter beschikking op werk-, weekend- en feestdagen tussen 8 uur 's morgens en 11 uur 's avonds.

Opening: ten vroegste in 3de kwartaal 2019

Voorlopig is er nog geen definitieve openingsdatum bekend. Het congrescentrum opent ten vroegste in het 3de kwartaal van 2019, maar we houden er rekening mee dat het nog later zal zijn. Dat maakt dat we voorlopig geen activiteiten van kandidaat-huurders kunnen inplannen.

Heb je in tussentijd vragen, neem dan zeker contact met ons op.

Voor wie?

Het congrescentrum is er voor huurders die een ondernemingsnummer hebben of een feitelijke vereniging zijn. Uiteraard kunnen ook diensten en entiteiten van de provinciale organisatie er gebruik van maken.

We stellen de infrastructuur enkel ter beschikking wanneer de activiteiten naar vorm en inhoud passen in het gebouw, en aansluiten bij de waarden en normen van de provincie. 

Verhuren aan privépersonen voor feesten doe we niet. We willen met het congrescentrum immers niet concurreren met bestaande feestzalen.

Prijzen

We maken een onderscheid tussen de huurprijzen tijdens en buiten de werkuren. Daarnaast voorzien we kortingen naargelang het type huurder. Voor het bepalen van de huurprijzen hebben we gekeken naar concurrentiële spelers in de buurt, en naar andere Vlaamse provinciehuizen. Daarnaast hebben we uiteraard rekening gehouden met personeelskosten.

Bij de huur van het auditorium en de raadzaal is een basispakket aan audiovisueel materiaal inbegrepen: projector, scherm, microfoon en spreekgestoelte. Dat is niet het geval voor de andere ruimtes.

Catering is nooit inbegrepen, en wordt altijd aangerekend. Wellicht gaan we werken met een vaste lijst van cateraars, die je later nog op deze pagina vindt.

Parkeren

De basisfilosofie is dat congresorganisatoren hun bezoekers zoveel mogelijk sensibiliseren om het provinciehuis zonder auto te bereiken. We verwijzen dan graag naar het openbaar vervoer, de fiets en de randparkings rond Antwerpen.

Het gebruik van onze ondergrondse fietsenstalling is gratis voor congresgangers.

Als organisatoren toch parkeerplaatsen voor auto's wensen, dan kunnen zij gebruik maken van een beperkt aantal betalende plaatsen in de ondergrondse parking.