Primeur: Wereldkampioenschap rolstoeldansen gaat dit jaar door in het Provinciaal Vormingscentrum Malle

publish date
26.09.2017

Het Provinciaal Vormingscentrum in Malle verwelkomt in oktober een 150-tal dansers uit 25 landen voor het tiende wereldkampioenschap rolstoeldansen ofte Malle 2017 World Para Dance Sport Championships. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat het WK rolstoeldansen in ons land plaatsvindt. Iedereen die wil, kan op 21 en 22 oktober kennismaken met deze elegante G-sport. De beste rolstoeldansers ter wereld strijden in Malle voor 18 wereldtitels. Op zaterdag 21 oktober is er een openingsplechtigheid en starten de voorrondes. Op zondag 22 oktober start de wedstrijd terug om 11 uur, is er een medaille-uitreiking en ’s avonds een slotceremonie. 

Sofie Cox, rolstoeldanseres

Het wereldkampioenschap vindt om de twee jaar plaats. Aan het wereldkampioenschap in Rome in november 2015 namen 153 dansers deel waaronder 99 rolstoelgebruikers. In elke discipline mogen drie dansparen per deelnemend land inschrijven. Het wereldkampioenschap rolstoeldansen 2017 in België verwacht een 150-tal deelnemers. Er doen zeven Belgische dansers mee: Sander Deckx, Sofie Cox, Marcel Smet, Linda Küll, Jean-Claude en Roswitha Van Dorpe en Elien Bervoets. Onze Belgische atleten strijden in 11 van de 18 wedstrijdonderdelen voor de medailles.

Elke rolstoeldanser zijn genre

In het duodansen palmen twee rolstoelgebruikers de dansvloer in. Het danspaar beweegt samen op de muziek door hun bewegingen op elkaar af te stemmen en vooral door de rolstoelen op het juiste moment in beweging te zetten. Bij het combidansen bestaat een danspaar uit een rolstoelgebruiker en een staande partner: het perfecte voorbeeld van inclusie. Er is ook single dansen en de jonge discipline freestyle. Bij freestyle dansen bepalen danstechniek, choreografie en moeilijkheidsgraad de punten. Standaard dansen en Latin zijn meer conventionele genres binnen het rolstoeldansen

Het Provinciaal Vormingscentrum in Malle vormt een ideaal decor voor G-sport

De accommodatie van het Provinciaal Vormingscentrum in Malle (PVM) is geschikt voor een rolstoeldanswedstrijd van internationaal niveau. Er zijn toegankelijke zalen voor de wedstrijden, voor de kleedkamers, voor de trainingsmogelijkheden en de classificatie.

De deelnemers zullen het beste van zichzelf geven op een grote dansvloer van 350 m² meter in de polyvalente zaal van het Vormingscentrum. Via een permanente livestreaming kan je het evenement ook via internet volgen via www.malle2017.be. De animatiehal doet dienst als kleedruimte en oefenruimte voor de dansers. 

Praktische informatie

Wanneer:

Zaterdag 21 oktober 2017 van 10 tot 21.30 uur

Zondag 22 oktober van 10 tot 19.30 uur

Waar:

Provinciaal Vormingscentrum, Smekenstraat 61, 2390 Malle

Prijs:

€ 10 per persoon per dag

Kinderen < 12 jaar: gratis

Groepen van meer dan 10 personen: € 5 per persoon per dag

Reserveren:

Reserveren kan via Leona Pellens: lpellens@hotmail.com


Meer informatie vind je op de website van de Belgische Federatie Rolstoeldans.

Rolstoeldansers treden op tijdens lanceringsevenement 'Supporters voor G-sporters'

Volgende