Sportieve evenementen op de provinciale domeinen in oktober

26.09.2017

Op de provinciale domeinen kun je ontspannen en genieten van de natuur, maar je kunt er ook terecht voor sportbeleving in de meest brede zin van het woord. Het Autonoom Provinciebedrijf Sport (APB Sport) zorgt er mee voor dat er sportief vanalles te beleven valt. Zo brengen we meer mensen aan het sporten. Activiteiten die we niet zelf organiseren, maar die wel plaatsvinden op de provinciale domeinen, ondersteunen we zoveel mogelijk. Bovendien koppelen we zo vaak mogelijk een G-sportluik aan de activiteit.  Ontdek welke sportieve evenementen in oktober plaatsvinden op de provinciale domeinen.

Zaterdag 7 oktober 2017
One World Run – De Schorre

De jaarlijkse Parkloop van atletiekclub Willebroek-Boom krijgt een nieuw concept en een nieuwe naam. De Parkloop heet voortaan 'One World Run'. Ze vindt niet langer plaats in het park, maar in De Schorre in Boom. Lopers kunnen kiezen voor een jogging van 3 of 6 kilometer, de iets fanatiekere sporters gaan ongetwijfeld voor de uitdagende 12 kilometer. Voor de allerkleinsten is er een 400-meterloop. De organisatie wil de aanwezigen niet alleen een leuke sportnamiddag bieden, maar ook de gelegenheid geven om kennis te maken met lokale sociale en duurzame initiatieven. Vandaar de naam ‘One World Run’. Voorinschrijven is mogelijk tot zondag 1 oktober 2017. Inschrijven ter plaatse is mogelijk tot 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd.

Meer informatie: www.oneworldrun.be

Zondag 8 oktober 2017 van 14 tot 16 uur
Herfstwandeling – Provinciaal Groendomein Prinsenpark Retie

Kermis in het bos. Bomen tonen hun mooiste kleuren. Voedsel is er in overvloed. Dieren beleven de dagen van hun leven. Ook de mens geniet met volle teugen van de buitenlucht. De boswachter laat je extra genieten met allerlei leuke weetjes. Deze wandeling is geschikt voor volwassenen en gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Deelname is gratis, maar je moet vooraf inschrijven. Dat kan tot 5 oktober 2017.

Zaterdag 14 oktober 2017
Amphiman Swimrun – Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom

Op zaterdag 14 oktober 2017 gaat in De Schorre voor de tweede maal de Amphiman Swimrun door. Dat is een zwemloop waarbij je zowel door de ongerepte natuur moet lopen als door de vijvers van het recreatiedomein moet zwemmen. De deelnemers combineren zwemmen en lopen, net zoals in de aquathlon. Het grote verschil is dat je in de 'zwemloop' alternerend moet zwemmen en lopen, de wedstrijd steeds in duo afwerkt én dat je al het materiaal waarmee je start ook moet meenemen naar de finish.

Amphiman wil ook G-sporters de kans geven om deel te nemen aan deze nieuwe sporttak. De organisatoren voorzien voor hen een volledig aparte wedstrijd over een kortere afstand.  Er zal ook een apart klassement opgesteld worden.

Meer informatie: www.amphiman.be

Amphiman

Zaterdag 14 oktober 2017 van 19 tot 20 uur
Vrije reflectortocht  - Provinciaal Groendomein Hoge Mouw in Kasterlee

Dool je al eens graag in het donker door het bos? Als het stil en rustig is en er geen kat te bespeuren is? Uitzonderlijk kan je na zonsondergang op verkenning in het Provinciaal Groendomein Hoge Mouw (https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/hoge-mouw.html). Je mag op eigen houtje met je eigen zaklamp op zaterdagavond 14 oktober tussen 19 en 22 uur de reflector-route volgen. De route is ongeveer 3 km. Op deze avond is er geen randanimatie. De boswachter houdt een oogje in het zeil.

Zaterdag 22 oktober 2017 van 19 tot 20 uur
Reflectortocht  - Provinciaal Groendomein Hoge Mouw in Kasterlee

Deze avondwandeling van ongeveer 3 km is er voor het hele gezin. Gewapend met je eigen zaklamp, leiden katogen je doorheen Provinciaal Groendomein Hoge Mouw. Onderweg los je enkele mysteries op. De tocht einidgt aan de hartverwarmende wereldwinkel Oxfam-bar. Na afloop wandel je naar huis met je eigen pompoenlantaarn. Deelname is gratis maar je moet vooraf inschrijven.

Woensdag 18 oktober 2017
Scholenveldloop Secundair Onderwijs - Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol

Duizend enthousiaste scholieren uit het secundair onderwijs nemen deel aan de scholenveldloop in het kader van de Wisselbeker Gouverneur. Dit initiatief wil jeugd warm maken voor sport en hun fysieke conditie verbeteren.

Zaterdag 21 oktober 2017 -
Telenet Superprestige Cyclocross - Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom

In oktober start het veldrijden opnieuw! Vanaf dit jaar zal er ook een superprestige zijn in Boom: de Telenet Superprestige Cyclocross ‘De Schorre Boom’. De Telenet Superprestige is een regelmatigheidscriterium. Op het programma staan telkens wedstrijden voor elite met en zonder contract, voor dames, voor beloften en voor junioren. In Boom voorzien de organisatoren ook een plaats voor G-sporters op de affiche. Om 12 uur geven zij het beste van zichzelf.

Meer informatie: www.cyclocrossboom.be

Superprestige De Schorre 2016

Woensdag 25 oktober 2017 - Scholenveldloop basisonderwijs
Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer  Mol

In het kader van de Wisselbeker Gouverneur nemen een 2000-tal scholieren uit het basisonderwijs deel aan de scholenveldloop. Dit initiatief wil jeugd warm maken voor sport en hun fysieke conditie verbeteren.

WBG SO