Terugblik eerste twee wedstrijden ‘Pidpa G-wegcriterium’

publish date
23.05.2017

Het G-sportfonds van de provincie Antwerpen zet 100% in op G-sport, sport voor personen met een handicap. Want ook met een handicap verdien je alle kansen om te bewegen en te sporten. In het voorjaar van 2017 pakte het G-sportfonds uit met een gloednieuw wegcriterium voor personen met aan handicap, het ‘Pidpa G-wegcriterium’. Het bestaat uit zes wielerwedstrijden in de provincie Antwerpen en is een waardig zomers alternatief voor het G-criterium cyclocross, de ‘IOK G-trofee’.  

Terugblik Tom Says Thanks op 29 april 2017

Het startschot van het wegcriterium werd gegeven op 29 april tijdens ‘Tom Says Thanks’, het afscheidsfeest van wielerheld Tom Boonen. Daar stonden 35 G-crossers om 14 uur aan de start. Allen wilden ze graag het gloednieuw Pidpa-truitje voor de leider in het klassement bemachtigen. De donkerblauwe trui (voor de heren) was voor Lars de Jong. De eindwinnaar van het G-cyclocrosscriterium blijkt dus ook een uitstekend wegwielrenner. De lichtblauwe trui (voor de dames) ging ook naar de eindwinnares van de ‘IOK G-trofee’: Silke Bastiaensen. Trainen tijdens de winter legde haar dus geen windeieren. Na de wedstrijden ontvingen alle G-renners op het podium een oorverdovend applaus van het publiek. Elke deelnemer kreeg ook een gepersonaliseerde medaille. Zo voelde iedereen zich een winnaar. 

Terugblik ‘Arendonk Fietst’ op 30 april 2017

Een dag na ‘Tom Says Thanks’ vond al meteen de tweede manche plaats van het ‘Pidpa G-wegcriterium’. Tijdens ‘Arendonk Fietst’ gaven zo’n 40 G-wielrenners het beste van zichzelf. Twee G-crossers konden stunten en kwamen als winnaar uit de bus: Lars De Jong bij de heren en Nena Schellens bij de dames. Met twee overwinningen op zijn palmares, behoudt Lars zijn leiderstrui. Silke Bastiaensens, de leider in klassement voor de dames, haalde genoeg punten om haar leiderstrui te behouden. Het volledige klassement kun je raadplegen op de website van het G-sportfonds.

Nog 4 wedstrijden voor personen met een handicap dit seizoen

Tijdens het 'Pidpa G-wegcriterium’ zorgt het G-sportfonds ervoor dat G-renners in het programma van zes wielerwedstrijden een plekje krijgen om te rijden voor de overwinning. Er is telkens 45 minuten voorzien voor een recreatieve wedstrijd op een gesloten omloop. Je kunt de G-renners nog aanmoedigen op volgende vier wedstrijden:

  • Wielerwedstrijd Kasterlee op 18 juni 2017
  • Wielerwedstrijd Geel op 14 juli 2017
  • Herentals Fietst op 27 juli 2017
  • Derny Antwerpen op 2 augustus 2017

Ook renners op een driewieler of tandem onder deelnemers

Wegwielrennen staat open voor een grote groep renners met een handicap. Naast personen met een verstandelijke of psychische handicap, nemen aan de wedstrijden van het ‘Pidpa G-wegcriterium’ ook wielrenners met een fysieke handicap deel. Zij tonen het publiek dat je ook met een driewieler of een tandem topprestaties kunt leveren.

Goesting gekregen om deel te nemen aan het ‘Pidpa G-wegcriterium’?

Wil je zelf graag deelnemen aan één of meerdere wedstrijden van dit wegcriterium? Geef dan een seintje aan G-sportcoach Koen Meeusen via koen.meeusen@provincieantwerpen.be. Hij bekijkt samen met jou de mogelijkheden en de praktische details.

Het ‘Pidpa G-wegcriterium’ kan doorgaan met dank aan Pidpa. Het G-sportfonds van de provincie Antwerpen kan rekenen op de steun van een heel aantal bedrijven die sociaalmaatschappelijk ondernemen hoog in het vaandel dragen, met name Pidpa, IOK en IOK Afvalbeheer, BASF Antwerpen, Soudal, Total, Sportoase, Prokorn brood, IDEWE en Ravago logistics. 

Volgende