Vorming in de kijker: Bewegen, dans en (jong)dementie

publish date
17.08.2017

Muziek beluisteren of bewegen draagt bij tot een betere levenskwaliteit. Ook voor personen met dementie. Met deze gedachte in het achterhoofd, organiseert het Autonoom Provinciebedrijf Sport (APB Sport) samen met WZC Den Olm en Lucienne Swinnen een vorming ‘Sport en bewegen voor personen met (jong)dementie’ en een vorming ‘Dans en (jong)dementie’. De combinatie van muziek en bewegen vertaalt zich immers in dans. 

Sport en (jong)dementie op dinsdag 3 oktober 2017 in Bonheiden

Een dementievriendelijke sportclub, dansles, wandeling of een dementievriendelijk sportevenement, wat betekent dat concreet? Tijdens de vorming ‘Sport en (jong)dementie’ geven we basiskennis mee over dementie en bekijken we de mogelijkheden om mensen met dementie te laten sporten en bewegen in een reguliere sportclub. Interesse om een dementievriendelijke sportclub te worden? Schrijf je dan zeker in voor deze opleiding op dinsdag 3 oktober 2017. De opleiding gaat door in het Woon- en Zorgcentrum Den Olm van 19.30 tot 21.30 uur. Deelnemen kost 15 euro. 

Dans en (jong)dementie op maandag 16 oktober 2017 in Brasschaat

Werk je met personen met (jong)dementie? Heb je een passie voor dans? Dan wil je vast kleine dansmomenten creëren. Dansen geeft mensen een goed gevoel, het roept emoties op, het verhoogt het welbevinden en heeft een positief effect op ons lichaam. Kortom: het maakt ons gelukkig. Leer hoe je dansmomenten met (jong)dementen tot stand brengt tijdens de infosessie ‘Dans en (jong)dementie’ op 16 oktober 2017 in Berchem. De kostprijs bedraagt 35 euro. Inschrijven doe je online.

Andere sportopleidingen

Tweemaal per jaar bundelt het APB Sport alle sportvormingen die plaatsvinden in de provincie Antwerpen en die open staan voor het brede publiek in een vormingsbrochure. Met dit aanbod krijgen sportbestuurders, trainers, leerkrachten lichamelijke opvoeding of sporters de kans om een opleiding te volgen. Want wie zich regelmatig bijschoolt, draagt bij aan de kwaliteit van de sport in zijn gemeente, school of sportclub. Bekijk ons volledige aanbod en schrijf je meteen makkelijk en online in!

Info en contact

Volgende