Kasteel d'Ursel verwelkomt Dodentocht

publish date
10.08.2016

Al tientallen edities loopt het parcours van de Dodentocht door Hingene, netjes rond het kasteeldomein d’Ursel. Nu komt daar verandering in. Het parcours van de 100 km lange wandeltocht voert in de nacht van 12 op 13 augustus wandelaars langs het verlichte kasteel over een wandelpad dat voor de gelegenheid in kaarslicht gehuld wordt.

De verwelkoming van de Dodentocht is meteen een mooie afsluiter voor de tentoonstelling over Giovanni Niccolò Servandoni, die op 15 augustus sluit. Servandoni was niet alleen de architect van het kasteel, maar ook organisator van spectaculaire feesten, zoals bijvoorbeeld de viering van de Vrede van Aken in 1749 in Londen. Hij liet vuurwerk afsteken vanaf een gigantisch podium – 125 meter lang en 30 meter hoog – en het orkest speelde de bekende ‘Music for the Royal Fireworks’, door Händel speciaal voor de gelegenheid gecomponeerd.

Kasteel d'Ursel ontvangt de wandelaars in dezelfde stijl. Wanneer ze door de grote poort komen, weerklinkt de muziek van Händel en krijgen ze een unieke photo opportunity. De ramen van het kasteel worden verlicht en op de balustrades staan tientallen kaarsen. Ook een deel van het parcours wordt afboord met kaarsen. De wandelaars passeren tussen 23.30 uur en 3 uur ’s nachts, dus het wordt ongetwijfeld een van de mooiste stukjes van de Dodentocht.

 

 

 

Volgende