Wegwijs in verzekeringen en de sportclub

APB Sport Coveliers

Sportclubs worden vaak geconfronteerd met hun burgerlijk aansprakelijkheidsrisico. Alhoewel het “goede huisvader”-criterium ook van toepassing is in de sportsector, valt de aansprakelijkheid soms buiten dat criterium.

Datum/uur
  • woensdag 8 november 2017 van 19.30 uur tot 22.30 uur
Uiterste inschrijfdatum
woensdag 1 november 2017

Sport betekent plezier, ontspanning en intense beleving door fysiek actief te zijn. Maar juist die fysieke activiteit houdt een aantal risico’s in. Een ongelukkige valpartij, een voet verzwikken, een pink omslaan bij het vangen van een bal: het zijn risico’s die inherent zijn aan sportbeoefening. Naast de lichamelijke ongevallen worden sportclubs vaak geconfronteerd met hun burgerlijk aansprakelijkheidsrisico. Alhoewel het “goede huisvader”-criterium ook van toepassing is in de sportsector, valt de aansprakelijkheid soms buiten dat criterium valt. In deze sessie wordt daarom een overzicht gegeven van de relevante verzekeringen voor sportclubs en hun bestuurders en getoetst met concrete praktijkcases.

Woensdag 8 november 2017 van 19.30 tot 22.30 uur

GC Blommaert, Raadzaal, Gemeentepark 22, 2990 Wuustwezel

Lesgever
Eddy Van den Bosch