Veiligheidsconferentie 2019

Maatschappelijke veiligheid, een lokaal verhaal: de burgemeester als regisseur

Status
Inschrijvingen afgesloten
Datum
  • dinsdag 5 februari 2019 van 09.30 uur tot 16 uur
Prijs
Gratis, maar inschrijven is verplicht
Uiterste inschrijfdatum
vrijdag 18 januari 2019

Maatschappelijke veiligheid vraagt een weloverwogen nationaal en lokaal beleid én realiseer je niet alleen, maar vergt een doorgedreven samenwerking van de onmisbare zeven, namelijk de bewoners, handelaars/bedrijven, verenigingen, het openbaar ministerie, de media, politie en de burgemeester.

Hoe maak je daar als (kersverse) burgemeester werk van? Hoe motiveer je burgers om hieraan actief hun steen bij te dragen? Wat kunnen bedrijven, verenigingen, media, ... doen? Inzetten op de grootst mogelijke zelfredzaamheid en actieve inbreng van alle zeven partners bij het voorkomen van criminaliteit in haar brede verschijningsvormen, loont. Immers, als alle partners nauw samenwerken, verhogen ze de veiligheid en de leefbaarheid van hun straat, hun wijk en hun stad of gemeente.

Tijdens deze conferentie ontdek je:

•    hoe je als burgemeester een gedragen maatschappelijk veiligheidsbeleid in jouw stad of gemeente stimuleert en realiseert
•    welke rol elke partner daarbij opneemt en hoe de burger hieraan actief kan bijdragen
•    wat de laatste inzichten en ontwikkelingen zijn
•    hoe je maatschappelijke veiligheid door een andere bril kunt bekijken

Bezorg deze uitnodiging zeker ook aan andere geïnteresseerde collega’s binnen je organisatie.

Deze Veiligheidsconferentie is een gemeenschappelijk initiatief van de gouverneurs van de provincies Antwerpen en Limburg en de Procureur-Generaal ressort Antwerpen-Limburg.

Praktische info

Wanneer:    Dinsdag 5 februari 2019, 9.30 uur – 16 uur
Waar:    Corda Campus – Kempische Steenweg 293, 3500 Hasselt

Corda Campus is een vooruitstrevende bedrijvencampus die staat voor ondernemerschap, technologie, connectie en beleving. Verschillende innoverende bedrijven en start-ups hebben er hun stek waar ze elkaar inspireren en stimuleren.

Volgende