Provincie Antwerpen en Radio 2 streken neer in Sint-Jozef Rijkevorsel

publish date
11.08.2020

Tijdens de vijfde zendweek maakten we via Radio Veerkrachtige dorpen kennis met de inwoners van Sint-Jozef Rijkevorsel. Of zeggen we beter met de cementzakken van Sint-Jozef?! Deze bijnaam of geuzennaam hebben ze te danken aan de vroegere cementfabriek in het dorp. Het verhaal begon maandag 3 augustus met een wel erg bekende inwoner, schrijver Aster Berkhof.

Sint-Jozef is de thuis van Aster Berkhof die afgelopen juni 100 jaar werd. Karel Michielsen schreef een boek over hem en neemt ons mee langs de tentoonstelling die over hem loopt. De week eindigde in de kerk van Sint-Jozef waar het project Kerk als dorpsknooppunt liep. Zo vond Superburen dankzij het project een plekje in de kerk. Dit korteketeninitiatief brengt de inwoners dichter bij hun lokale boeren én hun verse producten. Er zijn geen winkels meer in Sint-Jozef, maar de inwoners kunnen elke vrijdagavond hun streekproducten afhalen in de kerk. 

Van 10 tot en met 14 augustus zijn we aan de laatste week radio Veerkrachtige Dorpen beland! Luister tijdens die warme zomerweek naar Radio 2 Antwerpen en ontdek de verhalen van veerkrachtig Mol!

Volgende van de detaillijst