Radio veerkrachtige dorpen Hulshout

publish date
04.08.2020

Radio Veerkrachtige dorpen sloot op vrijdag 31/7 zijn vierde zendweek af in Hulshout, een levendig dorp met vele verenigingen als motor.

Jelle Cleymans kon door de nieuwe veiligheidsmaatregelen niet naar Hulshout voor de live uitzending dus stuurde hij An naar Hulshout als reporter ter plaatse. Met mondmasker en de nodige afstand wist ze boeiende inwoners voor de microfoon te halen. Zoals Peter Broeckx, één van de trekkers van de volkstuintjes die naast het WZC Ter Nete komen als nieuwe ontmoetingsplek in het dorp. Hij legde de link tussen de groenten van de toekomst en die van het verleden, van de belangrijke conservefabriek La Corbeille. De fabriek waar hij 30 jaar werkte sloot 10 jaar geleden de deuren. Intussen is de site omgevormd tot KMO zone en een belangrijke ondernemings- en tewerkstellingsplek voor Hulshout vertelde Johan Van Loo met grote fierheid. Fierheid ook omdat hij een project in eigen dorp kan realiseren en de kans heeft om zo zijn grootvader te eren met het centrale plein waar de retail zone rond is opgebouwd naar hem te vernoemen.

Hét evenement van Hulshout dat is de Neteloop. Jos Van Reusel, pastoor en oprichter van de Neteloop, kwam in de studio bij Jelle vertellen hoe deze loop, in 1989 gestart als alternatief voor het eetfestijn, is uitgegroeid tot hét dorps evenement met 400-500 deelnemers. Met de zomerse temperaturen mag het tempo wat lager liggen. Wandelen is een populaire activiteit in tijden van corona zo ook in Hulshout. Jan Monsecour, stichtend lid van de wandelclub De Gruunzipkes, leerde ons zowaar Hulshouts! Want “een gruun zipke” is Hulshouts dialect voor een groen vestje, de uitrusting van de wandelclub. De warme uitzending sloot Jelle af met een Kameleon, een fris biertje van hoge goesting, van de Hulshoutse brouwerij Den Hopperd. Scholl!

Meer info: www.veerkrachtigedorpen.be

Van 3 tot en met 6 brengt Radio Veerkrachtige dorpen verslag uit over Sint-Jozef (Rijkevorsel).  Volg de uitzendingen elke weekdag tussen 12 en 13 uur op Radio 2. 

Daarna sluit Radio Veerkrachtige Dorpen af in Mol-Gompel. Jelle Cleymans brengt samen met de inwoners, de verhalen, de dorpsdynamiek tot in de woonkamer.

Volgende van de detaillijst