Kunst in het provinciehuis - Pol Mara en tijdgenoten

Van 5 september tot en met 14 oktober 2022 loopt in de kunstinstallatie in het provinciehuis een presentatie met werk van Pol Mara en enkele van zijn tijdgenoten. Individuele bezoekers zijn welkom op werkdagen. In Zoersel is er gelijktijdig een tweede selectie, te zien tijdens weekends.

Datum
  • van 5 september 2022 tot 14 oktober 2022
  • Gesloten op zaterdag en zondag
Prijs
gratis

In het provinciehuis kan je in de kunstinstallatie Every Collection Hides Another Collection werk zien van Pol Mara en enkele van zijn tijdgenoten. Om het belang van Mara binnen het artistieke milieu van de 20ste eeuw te benadrukken, maar bovenal ook vanwege de verbindende rol die hij daarin speelde, werd gekozen voor een greep uit de volledige loopbaan van de kunstenaar in confrontatie met kunstwerken van collega-kunstenaars.

Met werk van Pol Mara, Pol Bury, Vic Gentils, Rudolf Meerbergen, Paul Ibou, Cel Overberghe, Camiel Van Breedam, Guy Vandenbranden, Paul Van Hoeydonck, Dan Van Severen, Jef Verheyen, Mark Verstockt, Jan Dries en Jan Cox.

Tegelijk organiseert cultuurhuis De Bijl in Zoersel onder dezelfde titel een tweede selectie, die bruiklenen van de provincie combineert met werk uit onder meer de kunstverzameling van Universiteit Antwerpen.

Meer info

Meer info vind je op de webpagina Pol Mara en tijdgenoten.