Cartoontentoonstelling in het arboretum

Cultuursmakers

Cultuursmakers is te gast in de galerie van Arboretum Kalmthout ter gelegenheid van hun 100-jarige bestaan met een reizende cartoontentoonstelling.

Datum
  • van 29 juni 2022 tot 6 juli 2022
Prijs
galerie vrij toegankelijk, tuin betalend

In navolging van een aloude traditie van VTB om een cartoonexpo te organiseren, organiseerde Cultuursmakers afgelopen najaar een internationale cartoonwedstrijd met als thema ‘Cultuur verbindt mensen’.  Ze ontvingen maar liefst 1.013 cartoons van 375 cartoonisten, uit 61 landen (uit alle werelddelen behalve Antarctica). 

Speciaal voor het feestjaar liet Cultuursmakers twee caravans ‘pimpen’ door illustrator Rosalien Helsen en graffitikunstenaar Jasmine Roemendaal. De cultuurcaravans trekken tijdens het feestjaar door Vlaanderen samen met een cartoonexpositie.
Deze blikvanger wordt een ontmoetingsplek waarrond wij mensen samenbrengen, van cultuur laten genieten, kennis laten met onze vereniging gisteren en vandaag. De 30 beste cartoons reizen mee met de cultuurkaravaan.                                             

Bezoekers van de expo kunnen ook nog stemmen op hun favoriete cartoon. De cartoon met de meeste stemmen wint in het najaar van 2022 de publieksprijs. U kan zelf uw stem inbrengen door een daarvoor voorziene stemformulier.

Meer informatie: https://www.cultuursmakers.be/kalmthout/activiteiten/cultuurcaravan-in-het-arboretum/datum/11717