Terra Nova 2024: Pitkamperen Westmalle

Dol op kamperen, maar mag het wat meer zijn dan een gewone tent? Dan zijn de boompitten beslist iets voor jou. Deze druppelvormige tenten hangen op drie meter hoogte in majestueuze bomen en werden ontworpen door kunstenaar Dré Wapenaar. Logeren in een pit, dat is back to basics: gezellig samen de ronde matras delen, ‘s avonds lekker bijpraten aan de barbecue en ’s ochtends voetjes onder de tafel voor een lekker ontbijt.

Datum
  • van 29 juni 2024 tot 31 augustus 2024
Prijs
4 personen 145 EUR; 3 personen 140 EUR; 2 personen 120 EUR

Een tent is geschikt voor 2 volwassen en 2 kinderen.

Waar?

Dit jaar kan je de boom in op twee verschillende locaties: het kasteeldomein van Westmalle en Park Franciscanessen in Wuustwezel. Twee prachtige en totaal verschillende domeinen. Aan jou de (hartverscheurende) keuze.

Kasteeldomein Westmalle

Het kasteeldomein van Westmalle is een eeuwenoud landgoed met een rijke geschiedenis die wel teruggaat tot 1100. Dit pareltje is absoluut het ontdekken waard en ook nog vrij nieuw. Afgelopen maart kocht Stichting Kempens Landschap het kasteeldomein aan en stelde het open voor het publiek. Ontwaken in een boompit doe je hier met zicht op het prachtige kasteel en de merkwaardige rondbouw. Een uitgestippelde route op het domein laat je kennismaken met het tot de verbeelding sprekende verleden van het kasteel. Op stap met de kids? Neem dan zeker eens een kijkje op de Ridder Muis doe-expo die momenteel in het kasteel loopt. Op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag kan je tot 22 uur genieten van een drankje in de zomerbar op het terrein.