De meest complete vogelcursus ooit ... in het Prinsenpark VOLZET

Een ontspannende hobby voor natuurliefhebbers; vogels spotten, leren kennen en herkennen. Steeds meer mensen geraken in de ban van vogels. Natuurpunt start op 11 januari 2019 de meest complete vogelcursus ooit... in het Prinsenpark!

Status
Volzet
Datum
  • van 11 januari 2019 tot 22 november 2019
Prijs
216 euro per persoon
Grote Zilverreiger

Met deze extra lange cursus dompelen we jullie een heel jaar onder in een vogelbad. Deze jaarcursus is eerder gericht op beginners, maar ook gevorderden zullen er nog heel wat van opsteken. De cursus bestaat uit 15 theorielessen en 10 excursies waaronder 2 dagtochten. De lessen worden gegeven door een professionele lesgever van Natuurpunt CVN die ons tevens begeleidt op alle excursies.

De thema’s die aan bod zullen komen zijn onder meer: leren kijken naar vogels, vogels in de tuin, watervogels, bosvogels, vogelzang herkennen, vogels uit de beekvallei, weidevogels, heidevogels, vogels voorbij de taalgrens, roofvogels, vogels digitaal, ganzen, uilen, vogeltrek enz.

Over de lesgever

Koen Leysen is reeds 20 jaar professioneel educatief medewerker bij wat ondertussen Natuurpunt CVN heet. Zijn specialismen zijn vogels, nachtvlinders, spinnen, zoetwatervissen en weer en klimaat. Het gros van de vogelcursussen in Vlaanderen wordt door hem gegeven. Hij coördineert de vogeltrektellingen in Vlaanderen en doet zelf al sinds begin jaren negentig aan broedvogelinventarisaties. Verder is hij al jaren redactiesecretaris van Natuur.oriolus, het ornithologisch tijdschrift van Natuurpunt. Maar het liefst deelt hij zijn vogelpassie om mensen wat bij te leren over vogels.

Programma

De theorielessen vinden plaats op vrijdagvoormiddag van 09u30 tot 12u30. De excursies vinden meestal plaats op vrijdag, zaterdag of zondag. Meer info vind je op de site van Natuurpunt CVN.

Deze cursus is volzet, inschrijven is niet meer mogelijk.

Organisator
Provinciaal Groendomein Prinsenpark

Volgende