Flor zoekt een kerstboom

Datum
  • van 19 december 2020 tot 31 januari 2021
Prijs
gratis
Flor zoekt een kerstboom Vrijbroek

Kom deze kerstvakantie naar het Vrijbroekpark en beleef het winterverhaal van Flor.

Er was eens ...

een jongen die Flor heette. Flor heeft in de stad een mooie kerstboom gezien en wil thuis ook zo'n mooie boom thuis. Hij heeft nog nooit een echte kerstboom in huis gehad, zijn mama en papa zetten meestal een kleine, plastieken boom. Oh, een echte boom zou zoveel mooier zijn!

Flor weet dat er in het park mooie bomen staan, maar is heel bang om alleen op een donkere winterdag te gaan zoeken.
Hij raapt al zijn moed bij elkaar, neemt een lampionnetje mee en vertrekt naar het park op zoek naar een echte kerstboom en iets om de boom te versieren. 

 

Ga je mee op zoek met Flor?

Als je wil, mag je thuis een lampionnetje knutselen en het meenemen op je wandeling, zo wordt het nog gezelliger. Wees wel voorzichtig, je neemt best geen echt kaarsje mee op pad, gebruik een LED-theelichtje of een fietslampje om je lampionnetje te verlichten. Stuur gerust een foto van jouw mooi knutselwerk naar educatie.mechelen@provincieantwerpen.be. 

 

Praktische info:

Je kunt elke dag tussen 8u30 en 15u starten met de wandeling.
Zo ben je voor het donker terug van je tocht.
De wandeling is ongeveer 1,5 km lang en duurt 1,5 à 2 uur.

Je start aan het bezoekerscentrum, daar zul je een groot infobord zien staan. 
Pijltjes met een kerstboom op wijzen je de weg. 
Je moet je niet aanmelden, je mag gewoon starten. 
Merk je dat het druk is, wacht dan even voor je vertrekt. 

 

Parkeren in het park:

Deze kerstvakantie is de parking aan het Vrijbroekhof gesloten. Het aantal parkeerplaatsen in het park is dus erg beperkt. Als het kan, kom dan met de fiets of te voet.
Op 25, 26 en 27 december en op 1, 2 en 3 januari kun je gratis gebruik maken van de parking van Kellogg's, aan de Hombeeksesteenweg ter hoogte van huisnummer 321. Vanaf die parking is het slechts 600m wandelen naar de ingang Hombeeksesteenweg. Je vindt een plannetje op de pagina 'bereikbaarheid en toegankelijkheid'. Maak bij voorkeur gebruik van deze parking en parkeer niet in de omliggende straten, want ook in de straten is er weinig parkeerplaats. Onze buren zullen je heel dankbaar zijn!

 

Organisator
Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark

Volgende van de detaillijst