Natuurworkshop voor kinderen - Ontdek natuur in geuren en kleuren

Woudvrouw

Status
Datum
  • zondag 27 juni 2021 van 10 uur tot 12 uur
  • zondag 27 juni 2021 van 14 uur tot 16 uur
Prijs
€ 15

De natuur is een speeltuin, waar je je verbeelding de vrije loop laat, waar nieuwe verhalen ontstaan en waar alles tot leven komt. Uit de namen van insecten, vogels, dieren en planten blijkt hun betekenis. Kinderen voelen zich hier thuis: hun ogen zien het wonderlijke, hun verbeelding kent geen grenzen. Woudvrouw biedt kinderen kansen om de natuur te ontdekken en hun verbeelding te stimuleren.

Ontdek natuur in geuren en kleuren

In deze workshop leren we eerst meer over inheemse vlinders. Daarna gaan we aan de slag met geuren en kleuren, maken we wierook en een verfrissend voetbad met rozenblaadjes en lavendel.

 

Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar oud, maar we raden aan dat een groot / ouder zich bij kinderen jonger dan 7 jaar voegt. Dat kan en is ook leuk voor de oudere kinderen.
Omwille van de coronarichtlijnen mag er slechts 1 ouder per deelnemend kind meevolgen. In juni kunnen er dus terug ouders meevolgen, indien de maatregelen het op dat moment toelaten. 

Max. 10 - min. 5 deelnemers per workshop
Prijs: 15€      Ben je in het bezit van een UiTPAS met kansentarief, dan betaal je 3€ voor deze workshop. Breng je UiTPAS zeker mee om dit aan te tonen. 
(groot)ouders mogen gratis mee


Inschrijven doe je via het formulier achter deze link. Na het invullen van dit formulier ontvang je een mail van ons waarin we laten weten of jouw kind kan meedoen op de gekozen dag. 

 

De volgende natuurworkshops voor kinderen gaan door op:

  • 24 en 25 juli: Bloemenfeest - Juffertjes in 't groen
  • 28 en 29 augustus: Tekenen in de natuur: aan de slag met noteninkt - Annemie Geens, Atelier Amie
  • 25 en 26 september: Paddenstoelen en elfenhuisjes - Woudvrouw
  • 30 en 31 oktober: Herfstkracht om van te smullen - Juffertjes in 't groen
  • 27 en 28 november: Wat fluisteren de bomen en wie kan ze vertalen? - Annemie Geens, Atelier Amie

 

Organisator
Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark