Openingsfeest de Warande

Op zaterdag 14 en zondag 15 september openen we feestelijk het nieuwe cultuurseizoen samen met Stad Turnhout en de Turnhoutse culturele verenigingen. 

Datum
  • van 14 september 2019 tot 15 september 2019

Plein de Cirque

Met Plein de Cirque kan je genieten van circus in circustenten én in openlucht. Zoals elk jaar zorgen we voor een extra gezellige sfeer en een uitgebreide foodvillage met een hele reeks foodtrucks. Omwille van de verbouwing van de bibliotheek, presenteren we het grootste gedeelte van Plein de Cirque op park Begijneveldekens, op wandelafstand van de Warande. In de circustenten kan je voor een zacht prijsje schitterende circusvoorstellingen meemaken van binnenlands en internationaal talent.

Zo zijn er de koorddanseressen in het hemelse ‘Hircus’, een kruising tussen slapstick, acrobatie en straattheater, een spectaculaire show vol luchtacrobatie van Les P’tits Bras … Voor liefhebbers van Circus Ronaldo is er het Zwitserse Zirkusspektakel Fahraway en de dansers van Alexander Vantournhout lappen de wetten der zwaartekracht aan hun laars met behulp van ijssteigers, bowlingballen en antizwaartekrachtschoenen. In de Schouwburg ontdek je dan weer prachtige voorstellingen van jong talent. Voor sommige voorstellingen moet je tickets reserveren, dus passeer snel aan onze balie of website!

Gartis dansfeest in de Kuub

In de Kuub kan je op zaterdag traditiegetrouw naar een spetterend dansfeest met dj’s die perfect weten op welke muziek je wil dansen en het zijn niet de minste: Skyve, Omdat Het Kan Soundsystem, Deejay Mr. T , Shizzle le Sauvage… Alle vier draaien geregeld bij Studio Brussel om radio luisterend Vlaanderen hun dag of file op te fleuren.
 

Expo Carole Vanderlinden

We openen ook onze eerste tentoonstelling van het seizoen: UPPERCUT van Carole Vanderlinden. Deze jonge kunstenares brengt eigenzinnig werk naar de Warande. Ze valt op door haar aanlokkelijk kleurenpalet waarbij je kleuren herkent uit Oost-Europese tekenfilms, oude kinderboeken, maar net zo goed uit exotisch textiel of oude schilderijen. Gratis toegang!

Overlezen

Zondagvoormiddag start ook het nieuwe seizoen van literair programma Overlezen met twee schrijvers op de sofa. Pascal Verbeken wandelt in Brutopia door onze hoofdstad en leert je Brussel kennen zoals je het nog nooit hebt gezien.

En de Turnhoutse ereburger Walter van den Broeck mag dan al 78 zijn; hij blijft gezwind doorschrijven aan een indrukwekkend oeuvre. Zijn nieuwe roman – vers van de pers – is een verrassend verhaal uit de eigen familie.

Wandel op 14 en 15 september tussen de Warande en de Begijneveldekens en laat je verrassen door de rijkdom van het Turnhoutse cultuurleven… én het nieuwe circusfestival Plein de Cirque!