Gouverneur Cathy Berx in gesprek met de American Women's Club of Antwerp

publish date
15.02.2024

Op 14 februari 2024 ontmoette gouverneur Cathy Berx een delegatie van de American Women's Club of Antwerp (AWC Antwerp). President Carol Brazle en vice-president Tharien Van Eck gaven er toelichting over de club en enkele van de projecten waarvoor de clubleden zich gedreven inzetten. In het bijzonder kwamen ze de gouverneur vertellen over twee mooie projecten die de club ondersteunt voor borstkankerpatiënten, met name het 'heart pillow project' alsook de borstlounge.

De borstlounge, 'Romm 4 You', is een informele ruimte in het UZA in Edegem waar borstkankerpatiënten terechtkunnen met hun praktische en emotionele vragen. Deze ruimte werd ingericht met de steun van de American Women's Club of Antwerp (AWCA). De vereniging schonk 16.000 euro, de opbrengst van een kerstmarkt, loterij en privésponsoring. Het is de tweede borstlounge die er dankzij de AWCA is gekomen. In 2011 zorgde de organisatie al voor een gelijkaardige ruimte in het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk.

Eerder raakte AWCA in Antwerpen reeds bekend omwille van hun 'heart pillows', kleurrijke kussens die gemaakt worden door vrijwilligers en geschonken worden aan aan patiënten die geopereerd zijn. 

Gouverneur Cathy Berx dankt alle leden van de club die zich met zoveel enthousiasme inzetten voor borstkankerpatiënten, alsook voor hun vele andere projecten.