Skip to main content

Van warmtezonering naar warmtebeleid

De Vlaamse steden en gemeenten kregen – zowel vanuit Europa als vanuit Vlaanderen - de opdracht een warmteplan op te maken. Warmte is goed voor 60% van de uitstoot van gemeenten, dus dit is geen overbodige luxe. De provincie Antwerpen helpt met de opleiding Van warmtezonering naar warmtebeleid gemeenten op weg om een warmteplan op te maken.

Tijdens deze opleiding krijgen gemeenten alle bestaande plannen, tools en kaarten voorgeschoteld. Samen gaan we aan de slag om deze te vertalen tot een concreet plan. Wijk per wijk ontdek je de juiste aanpak om de warmte te verduurzamen. Dit is soms een collectief warmtenet, maar ook individuele warmtepompen of andere oplossingen komen aan bod. Aan het einde van de opleiding werk je met alle tools een concreet mini-plan uit waarmee je in je bestuur aan de slag kunt.

Opleiding in 2 delen: online en fysiek

De opleiding bestaat uit een online module (op eigen tempo te volgen) en een fysieke workshop die een volledige dag duurt. 

Hoe zo’n opleiding eruit ziet, zie je in de aftermovie van de workshop in november 2023:

Opleidingskalender

In december organiseren we 2 fysieke opleidingsdagen voor deel 2 (fysieke workshop in het provinciehuis van Antwerpen). Het online gedeelte volg je op je eigen tempo. 

Lees er meer over in onze kalender:

Contacteer ons voor meer info!

Esther Biermans en Antje Schurmans
Functie
Dienst Economie - Team Energie
Telefoon
03 240 56 21 en 03 240 58 43