Cookieverklaring

In deze cookieverklaring willen we je informeren over welke cookies we gebruiken, voor welke doeleinden dat gebeurt, wat er met de verzamelde gegevens gebeurt en hoe je het gebruik ervan kunt beheren. Zo kunnen we onze diensten afstemmen op jouw privacyvoorkeuren. De cookieverklaring geldt voor deze website van de groep provincie Antwerpen. We geven ook duidelijk aan wanneer we de cookies aan derde partijen doorgeven en onder welke voorwaarden. Opgelet: wanneer je via een link doorklikt naar een externe website, geldt er een ander privacy- en cookiebeleid.

Wat zijn cookies, scripts, logs, iframes, plugins, captcha’s, trackers en pixels?

Cookies zijn kleine gegevens- of tekstbestanden die op je computer of mobiele apparaat worden geïnstalleerd wanneer je een website bezoekt of een online dienst gebruikt. Ze laten toe om je webbrowser of toestel te herkennen en houden gegevens over je surfgedrag bij. Op die manier onthouden we bijvoorbeeld hoe de website goed kan worden weergegeven op je toestel, wat je invulde op een formulier, welke pagina’s je bezocht, of je onze nieuwsbrief las en wat je socialemediaprofielen zijn. We gebruiken ze om onze formulieren te beschermen tegen cyberaanvallen en ook om allerhande statistieken te verzamelen over het gebruik en de gebruikers van onze website(s) en online diensten. Sommige cookies zijn de onze, andere zijn van derde partijen afkomstig. Cookies hebben meestal ook een vervaldatum.

De volgende technologieën vallen ook onder deze cookieverklaring:

  • Scripts: een reeks opdrachten die een taak uitvoeren op de website om bijvoorbeeld gegevens uit een formulier te bewaren en te bewerken op onze server. Je webbrowser kan bepaalde scripts blokkeren.
  • Logs: bestanden die gebruikersinformatie bijhouden zoals je IP-adres, browsertype, internetprovider, de website die je naar deze website verwees, datum, tijdstip en aantal muisklikken. Deze logs worden gebruikt om de website te beheren en te optimaliseren.
  • I-frames: een veld dat we gebruiken om externe inhoud op de website weer te geven, zoals bijvoorbeeld video’s van YouTube, Vimeo, …
  • Plug-ins: stukjes software die de functionaliteiten van de website uitbreiden en die van derde partijen afkomstig zijn.
  • Captcha’s: reactietests die controleren of een mens of een computerprogramma je website bezoekt. Dit om te vermijden dat computerprogramma’s de formulieren op de website misbruiken.
  • Trackers: technologie die je online gedrag tussen websites bijhoudt, zoals welke websites je bezoekt, welke handelingen je stelt en welke informatie je op deze websites hebt ingegeven, zoals bijvoorbeeld je bankkaartgebruik, je zoektermen of de inhoud van je socialemediaprofielen, die vervolgens kunnen worden gebruikt om persoonlijkheidskenmerken af te leiden. Voorbeelden van trackers zijn bepaalde cookies, pixels en vingerafdruk.
  • Pixels: kleine onzichtbare afbeeldingen die ons toelaten om bepaalde informatie te verzamelen over het gebruik van de website, zoals bijvoorbeeld het aantal gebruikers dat een bepaalde pagina bezoekt.

Hoe kun je het gebruik van cookies weigeren of beheren?

Via de webbrowserinstellingen kun je bepalen hoe je webbrowser omspringt met cookies. Je kunt ook altijd de reeds geïnstalleerde cookies van je computer of mobiele toestel verwijderen. Raadpleeg hiervoor de helpfunctie van je webbrowser of een van de volgende webpagina’s:

Welke cookies gebruiken we?

1. Functionele of noodzakelijk cookies

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het goed functioneren van deze website. Deze cookies kun je niet weigeren als je onze website wilt bezoeken.

  • cookie_consent (locatie: cookies, bewaartermijn: 1 jaar, aanbieder: groep provincie Antwerpen, ontvanger: groep provincie Antwerpen)
  • Doel: Bij een eerste bezoek aan de website toont de groep provincie Antwerpen bezoekers een melding waarin we aangeven dat we gebruik maken van cookies. We verwijzen in deze melding ook naar onze privacy verklaring. Om te bepalen of iemand voor het eerst de website bezoekt, gebruiken we een cookie die registreert of iemand op het kruisje rechts bovenaan de melding klikt.
  • <unieke-identificatie>-notificationContainer-freeForm- (locatie: cookies, bewaartermijn: 1 jaar, aanbieder: groep provincie Antwerpen, ontvanger: groep provincie Antwerpen)
  • Doel: We gebruiken ook cookies om op te slaan of we een specifieke, eenmalig te tonen melding reeds hebben getoond.
  • pa, pa_enabled (locatie: local storage, bewaartermijn: vervalt niet, aanbieder: Pingdom, ontvanger: groep provincie Antwerpen)
  • Doel: De groep provincie Antwerpen gebruikt Pingdom om de technische performantie van de sites te monitoren.
  • Meer informatie over deze cookies is te vinden op de ondersteuningspagina van Pingdom.


2. Analytische cookies

Deze cookies verzamelen algemene informatie die ons inzicht geeft in jouw gebruik van de website.

a) Google Analytics

De groep provincie Antwerpen gebruikt cookies van Google Analytics om bezoekersstatistieken te genereren. De geanonimiseerde en geaggregeerde gegevens blijven binnen Google Analytics bewaard.

Voor meer informatie verwijzen we je door naar de types cookies van Google en het cookiegebruik van Google analytics.
Wil je je overal automatisch afmelden van Google analytics, dan kun je deze handige extensie van Google installeren in je webbrowser.

 

b) Siteimprove

De groep provincie Antwerpen gebruikt Siteimprove cookies om de inhoud van de website te verbeteren. De cookies worden enkel gebruikt om webstatistieken te genereren en bevatten geen persoonlijke informatie.

Meer informatie over deze cookies is te vinden op de ondersteuningspagina van Siteimprove.

 

c) Cludo

De groep provincie Antwerpen gebruikt Cludo om de zoekfunctie van haar websites te verbeteren. Cludo is een technologische dienst die ons helpt om de meest waarschijnlijke zoektermen automatisch aan te vullen en de meest relevante en actuele resultaten eerst te tonen.

  • cludoSessionId (locatie: local storage, bewaartermijn: vervalt nooit, aanbieder: Cludo, ontvanger: groep provincie Antwerpen)
  • cludoSessionIdStart (locatie: local storage, bewaartermijn: vervalt nooit, aanbieder: Cludo, ontvanger: groep provincie Antwerpen)

Meer informatie over deze cookies is te vinden op de ondersteuningspagina van Cludo.

 

d) ClickDimensions

De groep provincie Antwerpen gebruikt het pakket ClickDimensions om nieuwsbrieven te versturen. De pagina om in en uit te schrijven van een nieuwsbrief maakt gebruik van cookies.

Meer informatie over deze cookies is te vinden op de supportpagina van ClickDimensions.

 

3. Advertentie- en sociale media cookies

Deze cookies volgen je surfgedrag om een gebruikersprofiel samen te stellen en zo gerichte advertenties te tonen die bij je interesses passen.


a) Facebook

  • presence (locatie: cookies, bewaartermijn: per sessie, aanbieder: Facebook, ontvanger: Facebook)
  • Doel: Facebook gebruikt cookies om je gebruik van Messenger-chatvensters te ondersteunen.
  • c_user (locatie: cookies, bewaartermijn: 1 jaar, aanbieder: Facebook, ontvanger: Facebook)
  • Doel: Facebook gebruikt cookies om je account na te kijken en te checken of je bent aangemeld. Op die manier kunnen ze je sneller toegang geven tot de diensten van Facebook en functies op jouw maat aanbieden.
  • datr (locatie: cookies, bewaartermijn: 2 jaar, aanbieder: Facebook, ontvanger: Facebook)
  • Doel: Facebook gebruikt cookies om browsers te identificeren met het oog op veiligheid en het voorkomen van fraude.
  • dpr (locatie: cookies, bewaartermijn: 7 dagen, aanbieder: Facebook, ontvanger: Facebook)
  • Doel: Facebook gebruikt cookies om je de best mogelijke surfervaring te bieden, door de verhoudingen en afmetingen van je scherm en vensters na te kijken en te checken of je de hoog-contrasterende modus hebt ingeschakeld.
  • fr (locatie: cookies, bewaartermijn: 90 dagen, aanbieder: Facebook, ontvanger: Facebook)
  • Doel: Facebook gebruikt cookies om de relevantie van advertenties in te schatten.
  • sb (locatie: cookies, bewaartermijn: 2 jaar, aanbieder: Facebook, ontvanger: Facebook)
  • Doel: Facebook gebruikt cookies om je account veilig te houden, bijv. het opslaan van browserspecificaties.
  • xs (locatie: cookies, bewaartermijn: 1 jaar, aanbieder: Facebook, ontvanger: Facebook)
  • Doel: Facebook gebruikt cookies om je account na te kijken en te checken of je bent aangemeld. Op die manier kunnen ze je sneller toegang geven tot de diensten van Facebook en functies op jouw maat aanbieden.

Meer informatie over deze cookies is te vinden op de supportpagina van Facebook.

 

b) YouTube

  • PREF (locatie: cookies, bewaartermijn: 1 jaar, aanbieder: YouTube, ontvanger: YouTube)
  • Doel: YouTube gebruikt cookies om basisvoorkeuren, zoals taalkeuze, indeling van zoekresultaten en hoe informatie wordt weergegeven te onthouden.
  • CONSENT (locatie: cookies, bewaartermijn: 6089 dagen, aanbieder: YouTube, ontvanger: YouTube)
  • Doel: YouTube gebruikt cookies om na te gaan of de bezoeker de marketing cookies heeft geaccepteerd.
  • LOGIN_INFO (locatie: cookies, bewaartermijn: 2 jaar, aanbieder: YouTube, ontvanger: YouTube)
  • Doel: YouTube gebruikt cookies om gebruikersinformatie te verzamelen voor geïntegreerde video’s van YouTube, zodat deze optimaal kunnen worden weergegeven.
  • VISITOR_INFO1_LIVE (locatie: cookies, bewaartermijn: 6 maanden, aanbieder: YouTube, ontvanger: YouTube)
  • Doel: YouTube gebruikt cookies om de bandbreedte in te schatten.
  • YSC (locatie: cookies, bewaartermijn: per sessie, aanbieder: YouTube, ontvanger: YouTube)
  • Doel: YouTube gebruikt cookies om een unieke gebruikers ID op te slaan om statistieken bij te houden van welke video's van YouTube de gebruiker heeft gezien.
  • SAPISID, SID, SSID (locatie: cookies, bewaartermijn: 2 jaar, aanbieder: YouTube, ontvanger: YouTube)
  • Doel: YouTube gebruikt cookies om gebruikersinformatie te verzamelen voor geïntegreerde video’s van YouTube, zodat deze optimaal kunnen worden weergegeven.
  • SIDCC (locatie: cookies, bewaartermijn: 1 jaar, aanbieder: YouTube, ontvanger: YouTube)
  • Doel: YouTube gebruikt cookies om gebruikersinformatie te verzamelen voor geïntegreerde video’s van YouTube, zodat deze optimaal kunnen worden weergegeven.

Meer informatie over deze cookies is te vinden op de supportpagina van Google.

 

Wie is de verwerkingsverantwoordelijke en hoe kan je je rechten uitoefenen?

De groep provincie Antwerpen bestaat uit verschillende rechtspersonen:

  • De rechtspersoon ‘provincie Antwerpen’ waaronder dan de verschillende provinciale departementen vallen, die dan nog eens zijn onderverdeeld in diensten. Voor een omschrijving van onze taken en werkingsgebied verwijzen we naar onze homepagina.
  • De provinciale extern verzelfstandigde agentschappen zijn diensten met een eigen rechtspersoonlijkheid die door de provincie worden opgericht of waarin de provincie deelneemt en die belast zijn met welbepaalde beleidsuitvoerende taken van provinciaal belang. Elke rechtspersoon treedt op als de verwerkingsverantwoordelijke van je persoonsgegevens. Kijk hier voor de contactgegevens van de verschillende entiteiten en hun DPO’s.

Contact Provinciale diensten (rechtspersoon ‘provincie Antwerpen’)

Koningin Elisabethlei 22
2018 Antwerpen
ondernemingsnummer 0207.725.597
e-mail: informatieveiligheid@provincieantwerpen.be

Omdat cookies persoonsgegevens kunnen bevatten, kun je ook overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG/GDPR) inzage vragen in je eigen persoonsgegevens. Je kunt de persoonsgegevens opvragen, inkijken en zo nodig laten corrigeren. In bepaalde gevallen en indien daarvoor goede redenen zijn, kun je vragen om je persoonsgegevens te wissen. Je hebt ook het recht om tegen de verwerking bezwaar te maken en het recht op gegevensoverdraagbaarheid.

Je kunt deze rechten uitoefenen via het webformulier op de website.

Je hebt ten slotte het recht om klacht in te dienen tegen of over de verwerking van jouw persoonsgegevens bij de Gegevensbeschermingsautoriteit.

Wijzigingen aan de cookieverklaring

Deze cookieverklaring kan wijzigen als de omstandigheden dit vereisen, zoals bijvoorbeeld bij veranderingen aan onze diensten of de geldende wetgeving. Het versienummer en de datum in de titel geven de recentste wijziging aan. Als we nieuwe cookies toevoegen aan onze website(s) of onlinediensten, vragen wij hiervoor opnieuw toestemming via de cookiebanner.