Een uniek congrescentrum

congrescentrum provinciehuis - buitenaanzicht

Het compacte, duurzame provinciehuis naar een ontwerp van Xaveer De Geyter Architects (XDGA) is een blikvanger in de Antwerpse skyline. Het trekt de aandacht met zijn driehoekige ramen en het torengebouw met de opvallende zwenk.

Helemaal onderaan, in het balkvormige gedeelte van het gebouw, bevindt zich een uniek congrescentrum met een capaciteit van 350 personen. De moderne, lichtrijke infrastructuur biedt een smaakvol kader voor een lezing, congres of studiedag.

congrescentrum provinciehuis - inkomzone

Het congrescentrum strekt zich uit over twee verdiepingen. Beneden is er een halfverzonken verdieping met een auditorium en een provincieraadzaal, polyvalente congresruimte en twee grote vergaderzalen. Een brede trap in de inkomhal maakt de verbinding tussen beide verdiepingen.

Het provinciehuis is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer, met de fiets of te voet. Fietsers en voetgangers kunnen het tuinpad gebruiken om veilig door te steken tussen de Koningin Elisabethlei en de Harmoniestraat. Vanuit het congrescentrum is er zicht op de tuin, met een bijzondere fonteinsculptuur van Pol Bury.

Benieuwd of jouw evenement in ons provinciehuis past? Lees dan verder op de onderliggende pagina's en ontdek alle mogelijkheden van ons congrescentrum.