Route, bereikbaarheid en parkeren

Adres: Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen

De provincie Antwerpen promoot duurzaam vervoer. Daarom moedigen we congresorganisatoren aan om hun bezoekers te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar het provinciehuis te laten komen. Wie toch de auto neemt, raden we aan om gebruik te maken van de verschillende randparkings met aansluiting op openbaar vervoer. 

Het provinciehuis ligt in een lage-emissiezone (LEZ). De zone wordt aangeduid met een apart verkeersbord. Meer info vind je op de website www.slimnaarantwerpen.be.

Met de fiets

  • Onze fietsenstalling is gratis voor congresgangers. Bovengronds is er eentje naast de inkom. Liever een overdekte stalling? Ga dan via de parking-inrit naar de ondergrondse stalling.
  • Het provinciehuis is met de fiets gemakkelijk bereikbaar vanuit de stad, de Antwerpse rand en verschillende treinstations. Ook het Ringfietspad ligt niet veraf.
  • Via de Velo-app vind je gemakkelijk de dichtstbijzijnde Velo-stations.

Met de bus of tram

Trams

  • Lijnen 2 en 6: Stap af aan de halte ‘Provinciehuis’.
  • Lijnen 7 en 15: Stap af aan de halte ‘Harmonie’. Deze halte ligt op 300 meter van het provinciehuis.

Bussen

  • Lijnen 17, 30 en 191: Stap af aan de halte ‘Provinciehuis’
  • Lijn 22: Stap af aan de halte ‘Lokkaardstraat’. Deze halte ligt op 400 meter van het provinciehuis.

Trein

Vanuit het station Antwerpen-Berchem ben je te voet in ongeveer 20 minuten aan het provinciehuis.

Park & Rides

Aan de buitenrand van de stad vind je Park & Rides met vlotte aansluiting op openbaar vervoer en deelsystemen naar het provinciehuis.

Vanuit Metropolis, Luchtbal, Keizershoek, Kontich en Olympiade geraak je zelfs rechtstreeks tot bij ons. Meer info vind je op de website www.slimnaarantwerpen.be.

Ondergrondse parking

Het provinciehuis heeft een ondergrondse parkeergarage met inrit via de Koningin Elisabethlei. Plaatsen zijn beperkt. De organisator moet de parkeerplaatsen vooraf reserveren.

Parkeren in de buurt? Kijk op www.antwerpen.be > Parkeren en mobiliteit.