Skip to main content

HYLAS | Hoe als lokaal bestuur een brug slaan tussen scholen en bedrijven? | Webinar

tot

De kracht van samenwerking tussen onderwijs en arbeidsmarkt voor een gemotiveerde studiekeuze! 
Ben jij bezig met (flankerend) onderwijsbeleid binnen je gemeente? Heb je al gehoord over HYLAS?

Ontdek hoe HYLAS binnen jouw stad of gemeente, scholen kan ondersteunen om leerlingen een gemotiveerde studiekeuze te laten maken. Leer hoe HYLAS werkt, wat het kan betekenen voor leerlingen, ouders, leraren en bedrijven, en hoe het bij kan dragen tot het tegengaan van schooluitval binnen jouw lokaal bestuur.  

Sluit aan bij onze webinar! 

 

Rol lokaal bestuur

Binnen HYLAS kunnen jullie de regierol opnemen om scholen samen te brengen met lokale bedrijven en/of zorgorganisaties. Word een echte bruggenbouwer en geef de aanzet om in co-creatie een authenthieke leeromgeving op te zetten voor de jongeren in jullie gemeente!

Provincie Antwerpen ondersteunt jullie hier graag bij. Tijdens het webinar maken we duidelijk wat jullie rol in de praktijk kan betekenen.

Wat is HYLAS?

Hylas is een tool om op een gïntegreerde manier, in de klas én op de werkvloer aan onderwijsloopbaanbegeleiding te doen. We zetten jongeren tussen 10 en 14 jaar zelf aan het stuur van hun studiekeuzeproces. Dit gebeurt aan de hand van een unieke combinatie van verschillende methodieken:

  • Een interactieve, online leeromgeving
  • Klassikale voorbereidingen aan de hand van ontwikkelde lespakketten met een integratie van de onderwijsdoelen in een authentieke context 
  • Een authentieke leerervaring in een bestaande, of zelf te ontwikkelen leeromgeving in samenwerking met bedrijven.

Alle stappenplannen, educatief materiaal, online leeromgeving en coachingstrajecten zijn gratis beschikbaar voor alle scholen.

Professionaliseringsaanbod

Vanaf volgend schooljaar starten we met een actieve HYLAS-begeleiding. De HYLAS-bouwstenen, authentieke leeromgevingen en het professionaliseringsaanbod voor leerkrachten, stellen we graag aan jullie voor op deze inleidende webinar.

 

Schrijf je snel in via de rode knop, en maak een positieve impact op de toekomst van de leerlingen in jouw lokaal bestuur!

Leerlingen aan operatietafel AZ Herentals

Meer info

Op deze webpagina kan je meer lezen over HYLAS. De authentieke leeromgevingen die reeds werden ontwikkeld spitsten zich toe op zorg en bouw. 

Je kan ook een kijkje nemen op het online leerplatform.

In de video hieronder ontdek je 'HYLAS | Bouw' in de praktijk.