Skip to main content

Aftellen naar... Week van de Korte Keten

Jouw gemeente doet toch ook (weer) mee?

 

Van 18 tot en met 26 mei 2024 vindt opnieuw de ‘Week van de Korte Keten’ plaats. De vijf Vlaamse provincies, de Vlaamse overheid en het Steunpunt Korte Keten werken samen om burgers te sensibiliseren om rechtstreeks aan te kopen bij korte keten-producenten. Zo versterken we de lokale economie, verminderen we voedselkilometers en dragen we bij aan de sociale cohesie

Het einde van kalenderjaar 2023 betekent het voorbereiden van wat komen zal. De gemeentelijke begroting wordt opgemaakt en de activiteitenkalender voor 2024 krijgt stilaan vorm. Week van de Korte Keten kan op verschillende manieren aansluiten bij de gemeentelijke planning.

Wie het schoentje past...

Korte keten past dan ook onder verschillende beleidsdomeinen:

  - lokale economie
  - duurzaamheid
  - fair trade
  - toerisme
  - (streek)identiteit
  - land- en tuinbouw
  - ...

Wil je in het voorjaar van 2024 iets organiseren rond lokale producten en/ of lokale ondernemers? Probeer dit dan te organiseren tussen 18 en 26 mei en/ of in de aanloop naar deze week. Zo kan je meesurfen op de promotie die de verschillende partners rond deze themaweek zullen maken.  

Promotie maken voor jouw activiteit? Kinderspel!

Activiteiten kan je gemakkelijk ingeven via de website van Week van de Korte Keten. De activiteit komt zo terecht in de databank van Uit in Vlaanderen. 

Heb je een goed idee, maar past het niet direct in de gemeentelijke begroting? Kijk dan zeker eens op Subsidiekorf Landbouw van provincie Antwerpen. Dien jouw aanvraag voor een project of evenement voor de Week van de Korte Keten in voor 1 februari 2024 en maak kans op een subsidie. 

Heb je een vraag of een idee?

Dan staat onze adviseur korte keten Ruben Boonen voor je klaar! 

Week van de Korte Keten 2024