Skip to main content

PEPtalk - Provinciale Economische Praatjes 

Lokaal economisch beleid: een grote noemer voor veel thema's in steden en gemeenten. De provincie ondersteunt de lokale besturen bij de uitwerking. Dit gebeurt niet alleen door ad hoc advies op vraag en verschillende tools (bijvoorbeeld Provincies in Cijfers). Sinds 2023 zijn er ook de Provinciale Economische Praatjes, kortweg PEPtalk

Werk je al wat langer bij een gemeente- of stadsbestuur, dan ken je vast nog wel de succesvolle netwerksessies die de provincie vroeger organiseerde. PEPtalk is het nieuwe jasje. We blijven netwerken, en brengen lokale medewerkers en beleidsmakers samen die rond economische thema’s werken in hun gemeente.  

 

Voor beleidsmakers en ambtenaren

Doelgroep: beleidsmakers en ambtenaren economie en aanverwante domeinen. Op regelmatige tijdstippen brengen we hen bij elkaar, wisselen we ervaringen uit en spelen in op vragen van de gemeenten. Door interactie houden we de vinger aan de pols om als provincie het gemeentelijke economische beleid te ondersteunen. 

Tweede editie: over circulaire economie in je gemeente

Op 31 mei 2024 ben je welkom op onze tweede PEPtalk! Deze keer inspireren we je graag over circulaire economie in je gemeente. Onder meer enkele gemeenten komen hun boeiend verhaal vertellen rond een volledig circulaire aanpak. Schrijf je nu al in!

Meer info in onze kalender

Eerste editie: over cijfers en data als basis voor je economische beleid

De eerste editie van PEPtalk organiseerden we op vrijdag 17 november in het Provinciehuis van Antwerpen. De presentaties kun je hieronder bekijken en downloaden.

Wil je op de hoogte gehouden worden over PEPtalk? Dan zetten we je graag op de mailinglijst:

Dienst Economie
Telefoon
03 240 58 41

Gerelateerd aanbod