Skip to main content

Energiemakelaar

De provincie Antwerpen zet zich in voor duurzaamheid, ook op vlak van energie. Als openbare dienstverlener zetten we in op duurzame uitwisselingsprojecten. Op die manier  wordt de samenleving sneller koolstofneutraal.  

Een van de manieren waarop we als provincie inzetten op duurzame energie zijn de energiemakelaars.  

Wat doen de energiemakelaars? 

De energiemakelaars van provincie Antwerpen begeleiden lokale besturen en bedrijven richting meer duurzaamheid. Ze doen dit door projecten rond warmte of hernieuwbare energie waar de lokale ambtenaar vragen bij heeft, mee te begeleiden en zo te ontzorgen. Een project rond warmte of energiedelen wordt snel heel complex en daar heb je als lokaal bestuur niet altijd de tijd of expertise voor.  De energiemakelaar treedt in dat geval op als neutrale tussenpersoon om zaken te onderzoeken, relaties op te bouwen met bedrijventerreinen en de nodige vooronderzoeken te doen. Er wordt o.m. onderzocht of een project zinvol en rendabel is. Deze neutrale positie kan ook helpen bij de verschillende partijen om vertrouwen op te bouwen om zo meer slaagkansen te bieden.

Niet al deze projecten leiden tot investering. Door de energiemakelaar in te schakelen is dit binnen je gemeente geen ‘verloren tijd’ en kan je je focussen op je kerntaken. Tegelijkertijd wordt je gemeente door de energiemakelaar op de hoogte gehouden en blijf je up to date.

Meer info

Contacteer ons gerust:

Esther Biermans en Antje Schurmans
Functie
Dienst Economie - Team Energie
Telefoon
03 240 56 21 en 03 240 58 43

Gerelateerd aanbod