Week van het bos: Ecodroom!

met rommelmarkt en repair-café

Datum
  • zondag 8 oktober 2017 van 13 uur tot 18 uur
Prijs
gratis

Hergebruik, duurzaamheid, plezier en vitaliteit hand in hand op Ecodroom.

Week van het bos!


Maak kennis met haalbare, duurzame, lokale en lekkere alternatieven voor een gezond leven met een kleinere ecologische voetafdruk. Kom zeker ook snuisteren op de rommelmarkt of breng iets binnen bij het repair café van de Spectrumschool, want hergebruik en duurzaamheid gaan op deze milieuhappening hand in hand.

Je vind alle standhouders aan de Parkweg Rivierenhof (tussen Ruggeveldlaan en omgeving kasteel Rivierenhof), Rommelmarkt in parkzone Oost en repair café aan de Spiegelvijver.

Wie graag als standhouder aan de rommelmarkt van Ecodroom wil deelnemen, kan zich aanmelden via de documenten op https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/rivierenhof/cultuur/groene-activiteiten.html . Bezorg het aanvraagdocument volledig ingevuld en gehandtekend aan de administratie van de Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen (PGRA). Alle informatie daartoe vind je terug in de begeleidende brief.

 

Ecodroom: sport en bewegen in ’t groen


Maak op zondag 8 oktober 2017 in het Rivierenhof kennis met haalbare, duurzame, lokale alternatieven voor een lekker gezond en vitaal leven met een kleinere voetafdruk.

Workshops, proeverijen en infostands dompelen je tijdens Ecodroom voor de 17e keer onder in de wereld van de ecologische reflex en verantwoorde voeding. Langsheen de Parkweg ontdek je tal van kraampjes waar je planten, kruiden en eerder onbekende, ‘vergeten’ groenten kan kopen. Daartussen vind je verrassende hapjes, milieuvriendelijke producten, streekproducten en ander ambachtelijk gemaakt lekkers.

Op zoek naar inspiratie voor een bewuster, groener en vitaler leven?

Jaar na jaar is Ecodroom een markt om te genieten van de herfstkleuren in het park. Daarnaast kun je ook rekenen op lekkere gezonde gastronomie, een grote rommelmarkt, een fantastisch repair café (met een fietsherstelatelier!) en altijd weer verrassende nieuwigheden.

Dit jaar bijvoorbeeld kun je kennismaken met de talrijke sportclubs in het park, swingen op de klanken en danspasjes van de samenwerking tussen de eigenzinnige, kleurrijke stadsfanfare ’t Akkoord en ‘de madammen’ van Majoretski, uit Deurne en Borgerhout.

Slow Cabins informeert over circulair en ecologisch wonen in een ‘tiny house’, een nieuwe duurzame beleving van verblijven in de natuur. Er zijn carnivore planten: een groene manier om insecten in huis te bestrijden én mooi om naar te kijken. SThout maakt van afvalmateriaal terplekke gedurfde interieurstukken. Je kan bio-desembrood proeven dat wordt gemaakt met graan van hier. En zoals altijd, kun je op Ecodroom ook kennismaken met de nieuwste vegetarische en veganistische snacks.

Op de weide tegenover de Kinderboerderij laat de Jeugddienst Deurne de kleinsten spelen, ravotten en knutselen en vind je een ‘Groen Café’. Velt onthaalt je sfeervol in de Oostvleugel van kasteel Rivierenhof met lekkere biologische hapjes, prachtige boeken en de allerlaatste nieuwe weetjes over ecologische tuinieren.


Hergebruik, duurzaamheid en plezier gaan hand in hand

Kom zeker snuisteren op de rommelmarkt, breng je fiets of kleine elektrische toestellen binnen voor herstel in het fietsherstelatelier en repair café van de Spectrumschool want de ecologische reflex staat op deze milieuhappening centraal.

 

We verwachten je!

Ecodroom vind je op zondagnamiddag 8 oktober 2017 (13u – 18u) slingerend langsheen de Parkweg tussen het Sprookjeshuis, kasteel Rivierenhof en de Ruggeveldlaan: met talloze kraampjes en animatie langsheen de centrale dreef, het fietsherstelatelier en Repair café aan het kasteel Rivierenhof en de rommelmarkt aan Sportzone Oost in 2100 Deurne. Zoals altijd is de toegang tot Ecodroom gratis.

Ook de Kinderboerderij Rivierenhof (omgeving Rozentuin) is open. Breng de dieren en het erf zeker eens een gratis bezoekje.

 

VOLZET!

Alle beschikbare standplaatsen op de Parkweg en op de rommelmarkt zijn ingenomen.

Wil je op de contactlijst staan voor Ecodroom 2018? Mail dan je gegevens naar administratie.antwerpen@provincieantwerpen.be onder vermelding kandidaat standhouder rommelmarkt Ecodroom 2018.

Wie als standhouder aan de eco-markt Ecodroom 2018 wil deelnemen, mailt zijn of haar gegevens naar evenementen.antwerpen@provincieantwerpen.be .

 

 

Organisator
Provinciaal Groendomein Rivierenhof