Skip to main content

Bouw aan je netwerk

Netwerken is cruciaal voor een Europees project. Of je nu op zoek bent naar een binnenlandse of buitenlandse partner, dienst Europa staat je graag bij in deze zoektocht.

Onder ‘Inspiratie’ verzamelen we allerlei Europese projectendatabanken. Duik eens in de databanken en ontdek projecten binnen een bepaald thema, doe inspiratie op voor je eigen project of ontdek interessante partners.

Wil je graag dat wij mee uitkijken voor partners? Ga dan naar ‘Deel je visitekaartje of idee’ en ontdek hoe je ze met ons kan delen.

Inspiratie: Europa van bij ons

Als je interesse hebt in een Europees project of op zoek bent naar partners, kan je vaak veel leren van projecten die momenteel lopen binnen jouw werkdomein.

Er zijn veel projecten uit onze provincie die geld kregen van Europa. Wij verzamelden ze op www.europabijons.be. Je ontdekt alle projecten op een kaart. Op zoek naar een specifiek thema, programma of projecten van een bepaalde organisatie? Vind eenvoudig wat je zoekt via de uitgebreide zoekfunctie.

Bij de lancering van www.europabijons.be in 2020 maakten we een gelijknamige filmpjesreeks, die op een toegankelijke manier toont wat Europa zoal bij ons doet. De afleveringen tonen projecten uit de hele provincie met diverse thema’s zoals mobiliteit, duurzaamheid en zorginnovatie. Bekijk de reeks.

Naast onze eigen databank, zijn er nog heel wat andere projectendatabanken die je inspiratie kunnen bieden. Wij lijsten ze hieronder voor je op.

Inspiratie: overzicht projectendatabanken

Ook buiten de grenzen van onze provincie kan je heel wat inspiratie opdoen. Wij sommen de databanken hieronder voor je op. 

De grootste databank is www.keep.eu. Deze databank verzamelt projecten uit alle grensoverschrijdende, transnationale en interregionale programma’s van de EU.

De verschillende Europese programma’s hebben ook een eigen databank van projecten uit hun programma:

Net zoals wij Antwerpse projecten verzamelen op www.europabijons.be, verzamelen een aantal andere provincies ook de projecten uit hun provincie op een eigen databank:

Deel je visitekaartje of idee

Laat ons weten wat je plannen zijn, zodat wij mee kunnen bekijken waar er kansen liggen voor jouw organisatie.

  • Heb je een projectidee? Deel het dan zeker met ons. We bekijken graag samen met jou wat de opties zijn voor je projectidee en welke partners uit ons netwerk interessant kunnen zijn voor je project.
  • Nog geen concreet idee maar wel interesse in een Europees project? Vul dan onze Identikit in en mail die door naar europa@provincieantwerpen.be. Zo kunnen we jou voorstellen als partner bij anderen die wel een idee hebben.