Skip to main content

Ontdek het ruime opleidingsaanbod van Campus Vesta

Campus Vesta is hét multidisciplinaire opleidingscentrum van de provincie Antwerpen voor politie, brandweer, dringende geneeskundige hulpverleners en specialisten rampenmanagement. Als hulpverlener volg je er zowel basisopleidingen als bijscholingen. Ook bedrijven en verenigingen zijn welkom voor opleidingen rond veiligheid en preventie.

Op ons terrein van 50 ha krijg je les van docenten met relevante praktijkervaring. Professionele brandweermannen leren je blussen. Spoedverpleegkundigen en ervaren ambulanciers leren je reanimeren. Van politie steek je op hoe je moet omgaan met agressie … We kunnen rekenen op meer dan 700 freelance docenten die in zowel de publieke als de private sector werken.

Politieopleidingen

Droom je van een job bij de politie? Campus Vesta biedt zowel basisopleidingen aan voor wie wil starten bij de politie als voortgezette en functionele opleidingen voor wie zijn politiecompetenties verder wil uitbouwen. Ons aanbod is breed: geweldbeheersing, verhoor van verdachten van seksueel misbruik, verkeersopleidingen, sociaaljuridische actualiteit … En onze infrastructuur is heel uitnodigend: een ultramoderne schietstand, dojo’s voor zelfverdedigingstechnieken, praktijkruimtes voor rollenspelen ...


Brandweeropleidingen

Op Campus Vesta kan je de basisopleidingen volgen om brandweerman/vrouw te worden. Wil je als vrijwilliger bij de brandweer of als beroepsbrandweerman binnen je korps een graad behalen? Ga dan voor een van onze vele modulaire opleidingen die tot een brevet leiden. Verder bieden we ook gespecialiseerde opleidingen en praktijkopleidingen aan voor wie zich als brandweerprofessional wil specialiseren in een vakgebied: duiker, gaspakdrager, meetploegen, ontzetting geknelde personen, warmtebeeldcamera … Je leert het allemaal in ons oefendorp met appartementsgebouw, gaspakkensite, ziekenhuisvleugel, autosnelweg en binnenkort ook in onze unieke nagemaakte chemische fabriek.


Opleidingen dringende geneeskundige hulpverlening

In ons ruime aanbod van medische opleidingen vind je zowel basisopleidingen als bijscholingen. Op Campus Vesta word je opgeleid tot hulpverlener-ambulancier en bedrijfshulpverlener. Naast dit vast aanbod bieden wij onder meer ook opleidingen ‘levensreddend handelen bij baby’s en kinderen’ aan voor wie veel met kinderen werkt of Tactical Emergency Casualty Care (TECC) voor wie zich wil specialiseren in eerste medische zorg bij grote ongevallen of terreuraanslagen.

Andere opleidingen

Voor zijn multidisciplinaire opleidingen en postgraduaten (adviseur gevaarlijke stoffen, rampenmanagement) werkt Campus Vesta samen met de Vlaamse universiteiten. In opdracht van de Europese commissie werken wij mee aan wetenschappelijk onderzoek en bieden wij internationale opleidingen aan. Wij werken ook bedrijfsopleidingen op maat voor je uit.

Vind je niet de opleiding die jij in gedachten hebt? Laat het ons dan weten. We bekijken samen wat er mogelijk is.

Engels kamp

Onze site was vroeger een Engels militair kamp waar militair materiaal werd gestockeerd. Vandaar de talrijke hangars. Wijkbewoners werden geregeld uitgenodigd voor een groot feest op de kazerne. In Emblem (Ranst) kan je dus gerust nog de weg vragen naar het Engels kamp als je Campus Vesta zoekt. In april 2001 verhuisde de provincie Antwerpen het provinciaal instituut voor brandweer- en ambulanciersopleidingen (PIBA) naar de site. In 2011 kwam de provinciale politieschool (PPA) erbij. Een droomlocatie om multidisciplinair te trainen!


Contact

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze onthaalmedewerkers. Zij brengen je in contact met de juiste collega’s.

Onthaal Campus Vesta
Telefoon
03 205 19 50
Ontdek het ruime opleidingsaanbod van Campus Vesta
Ontdek het ruime opleidingsaanbod van Campus Vesta
Bijdrage aan SDG's

Gerelateerd aanbod

  • Flankerend onderwijsbeleid Gelijke onderwijskansen voor alle kinderen? Laat je inspireren op de webinars, infosessies en netwerkmomenten van de provincie Antwerpen.
  • Intervisie duurzame overheidsopdrachten ​​Hoe kan je duurzamer zijn in je aanbestedingen? Hoe integreer je milieucriteria in je bestek? Kom het te weten in het Lerend Netwerk Duurzame Overheidsopdrachten.
  • Milieu en duurzaamheid De studiedagen en overlegmomenten over actuele milieu- en duurzaamheidsthema’s zijn praktijkgericht en spelen in op de uitdagingen waar lokale besturen mee te maken krijgen.