Skip to main content

Bouw samen kennis en ervaring op!

Leren van collega’s en experten, en je milieu- en duurzaamheidsbeleid versterken. Op de studiedagen en overlegmomenten van de provincie sla je twee vliegen in één klap.

Hoe maak je werk van een toekomstgericht milieu- en duurzaamheids-beleid? Hoe pak je het droogteprobleem aan? Wat houdt de jachtwetgeving nu weer in? Hoe optimaliseer ik het groenbeheer in mijn stad of gemeente? … De studiedagen en overlegmomenten van de regiowerking over actuele milieu- en duurzaamheidsthema’s zijn praktijkgericht en spelen in op de uitdagingen waar lokale besturen mee te maken krijgen.

Leren en netwerken in één

Experten delen met jou hun inzichten en best practices. Collega’s uit andere steden en gemeenten vertellen over hun aanpak en ervaring. Iedereen krijgt de kans om vragen te stellen en op een informele manier van gedachten te wisselen. Je bouwt dus ook een waardevol netwerk op. Deelname is gratis.

Voor wie?

Onze studiedagen richten zich op milieu- en/of duurzaamheidsambtenaren, maar ook collega's van andere diensten zijn van harte welkom. Een aantal studiedagen groeiden uit tot een vaste waarde, zoals de provinciale milieudag.

Daarnaast organiseren we regelmatig overlegmomenten waarop milieu- en duurzaamheidsambtenaren ervaringen kunnen uitwisselen over actuele thema’s.

Je kan de verslagen, presentaties en bijlagen van de recentste studiedagen op deze website terugvinden.

Op de hoogte blijven van onze studiedagen en vormingen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Heb je nood aan een bepaalde opleiding of wil je meer weten over een specifiek thema? Laat het ons weten. Zo kunnen we ons aanbod aanpassen aan de noden op het terrein.


Bijdrage aan SDG's
Team regiowerking (Britt Biermans - Katleen Van Braekel)
Telefoon
03 240 66 88 - 03 240 66 85

Gerelateerd aanbod