Skip to main content

Workshop ‘Provincies in Cijfers’

Hoe breng je klimaatcijfers tot leven? Via een boeiende vorming natuurlijk. Samen bekijken we hoe je de drie verschillende klimaatrapporten op provincies.incijfers.be voor jouw lokaal energie- en klimaatbeleid kan inzetten.

Goed beleid steunt op onderbouwde cijfers en feiten

Om gemeenten te helpen bij het uitwerken van een toekomstvisie, omgevingsanalyse, ... lanceerden de 5 Vlaamse provincies de website provincies.incijfers.be. Naast kant-en-klare rapporten vind je er kerncijfers over onder meer klimaat en kan je gedetailleerde cijfers opvragen en presenteren als tabellen, grafieken of kaarten. De drie klimaatrapporten rond mitigatie en adaptatie helpen je bij het opvolgen van je lokaal klimaatplan. Zo kan je zelf de indicatoren, de klimaatimpactanalyse en risico-en kwetsbaarheidsanalyse van je klimaatplan actualiseren.

In deze workshop leer je werkelijke en actuele data en rapporten gebruiken. Hierna ga je zelf aan de slag met de website om te bekijken hoe deze data het lokaal energie- en klimaatbeleid kunnen ondersteunen en versterken. Vergeet dus geen laptop of iPad tablet mee te brengen.

Praktisch

Voor wie? Iedereen die binnen provincie Antwerpen rond lokaal klimaatbeleid werkt

Datum: op vraag
Zodra vijf gemeenten doorgeven dat ze interesse hebben in deze sessie, organiseren we er één. We prikken een datum en brengen iedereen op de wachtlijst op de hoogte. 

Prijs: Gratis

Inschrijven: via dit formulier kan je je interesse doorgeven

Vragen? Contacteer de regiowerking of het klimaatteam voor meer informatie