Skip to main content

Verruim je kennis van omgevingswetgeving en -handhaving

De omgevingswetgeving wijzigt regelmatig, wat de praktische toepassing ervan bemoeilijkt. Met onze studiedagen en opleidingen ben je weer helemaal mee.

Studiedagen en opleidingen over de omgevingswetgeving en -handhaving

1. Studiedagen

De handhavingscel van het PIH organiseert studiedagen voor politie en gemeentelijke ambtenaren van de omgevingsdiensten rond actuele juridisch-technische thema’s.

Welk onderwerp verdient volgens jou aandacht op onze volgende studiedag? Laat het ons gerust weten zodat we je suggestie verder kunnen onderzoeken.

2. Opleidingen

Ontdek ons cursusaanbod:

 • Basisopleiding milieuwetgeving voor administratieve medewerkers van omgevingsdiensten
  In deze cursus ontdek je het hoe en het waarom van de milieuwetgeving. Na de opleiding heb je de juiste bagage om vergunningsaanvragen correct te behandelen.
 • Opleiding strafrecht
  Wij begeleiden het bijwonen van een zitting voor de correctionele rechtbank in de praktijk.
 • Opleiding geluidswetgeving in de praktijk voor politie
  Aan de hand van praktische voorbeelden krijg je tools aangereikt om geluidsklachten te behandelen. Ook het zelfstandig uitvoeren van een meting komt aan bod. Deze opleiding organiseren we in samenwerking met de cel geluid van het PIH.

Houd deze opleidingspagina in de gaten, want we updaten het programma regelmatig.

Opleidingen tot toezichthouder

 • Toezichthouder milieu en toezichthouder geluid
  Het DABM stelt dat elk lokaal bestuur een beroep moet kunnen doen op minstens één toezichthouder milieu. Deze opleiding, in samenwerking met Inovant – AP Hogeschool, dien je met succes te doorlopen vooraleer je als toezichthouder aangesteld kan worden.

Een overzicht van de toekomstige studiedagen en opleidingen kan je hier binnenkort raadplegen.

Contact

Els Roggeman
Functie
PIH, cel Handhaving
Telefoon
03 259 12 48

Gerelateerd aanbod

 • Omgevingshandhaving ​​Op het halfjaarlijks HandhavingsActoren Lokaal Overleg (HALO) delen lokale besturen en provincie Antwerpen kennis en ervaring over omgevingshandhaving.
 • Milieu en duurzaamheid De studiedagen en overlegmomenten over actuele milieu- en duurzaamheidsthema’s zijn praktijkgericht en spelen in op de uitdagingen waar lokale besturen mee te maken krijgen.