De Tuin van Sonia bloeit

De Tuin van Sonia, de 1 hectare tuinuitbreiding van Arboretum Kalmthout, is 1 jaar oud en bloeit tijdens de zomermaanden helemaal open. Kom wandelen in de schaduw van imposante bomen en ontdek wat voor moois er groeit en bloeit.

Datum
  • van 29 juni 2024 tot 29 september 2024
Prijs
-12 jaar gratis | 12>17 jaar € 7 | +18 jaar € 9 | +65 jaar € 8 | online tickets met € 1 korting | met jaarkaart of museumpas gratis | UiTPAS met kansentarief € 1,60 en andere kortingen op vertoon van pas of kaart aan de kassa

Achter de rode tuin en nabij het tuinprieel de Gloriëtte, maakt een witte brug de oversteek naar de Tuin van Sonia. Deze 1 hectare tuinuitbreiding van Arboretum Kalmthout is nu 1 jaar oud en bloeit tijdens de zomermaanden helemaal open.

Dat de vorige eigenares Sonia Van Laethem en haar familie gepassioneerde tuiniers waren, is te merken. Naast de imposante bomen, zoals de oude Japanse notenboom en de hoge valse acacia, groeien er sinds de opening van de tuin zo'n 15.000 nieuwe vaste planten en 100 jonge bomen. Zeldzame en bedreigde soorten, curiositeiten en klimaatresistente exemplaren mochten uiteraard niet ontbreken.

De Tuin van Sonia geeft volop kleur aan de zomer en aan de vroege herfst, en is goed voor 10.000 m2 wandelplezier. Neem ook een kijkje op de Buitenkamer, probeer de fluisterbuis uit en ontdek het verhaal achter de naburige Hamamelis-enttuin.

Wat bloeit en groeit er in de Tuin van Sonia?

De Tuin van Sonia is in de zomermaanden onweerstaanbaar. Samen met de rozentuin en de andere kleurentuinen in het arboretum zorgt deze plek voor ontspanning en heel wat inspiratie. Geniet van zomerbloeiende vaste planten, van de oude rozenstruiken langs de Zwanenloop en ontdek de verscheidenheid tussen de vele cultivars van de schoenlappersplant, die zich als een breed en uitgestrekt lint doorheen de borders weven. Klimaatbestendige eikenbladhortensia's verlengen de zomerbloei met hun kleurrijke herfstblad. En tegen eind augustus verschijnen er onder de takken van de statige rode beuk de eerste herfstcyclamen.

Meer weten? Download het boekje uit 2023 over de Tuin van Sonia. Ontdek welke bijzondere bomen en planten er groeien, wie Sonia is, en lees over het voor-en-na van dit prachtig stukje arboretum.

Organisator
Arboretum Kalmthout