De Ronde van de provincie: belevingslandbouw

publish date
13.11.2020

Wanneer liep jij laatst rond op een boerderij? Lang geleden? Volg dan onze videoreporter naar Plukboerderij Zinckval in Schelle en naar vakantiehoeve Hanneken Tas in Essen. 

Provincie Antwerpen wil mensen landbouw laten beleven. En je zal merken: de mogelijkheden zijn verrassend breed. Van logeren in een vakantiehuisje op een modern landbouwbedrijf, zelf je groenten en fruit oogsten op een plukboerderij of je bestelling ophalen bij de lokale boer tot educatieve bezoeken voor jong en oud. (Her)ontdek via een reportage op de regionale zenders ATV en RTV waar jouw voedsel vandaan komt en hoe landbouwers anno 2020 hun bedrijf runnen. 

Bekijk De Ronde van de provincie over belevingslandbouw

Bezoek een boerderij samen met jouw klas of vereniging!

Van Schelle tot Essen

Tijdens de reportage maak je kennis met Brecht van Plukboerderij Zinckval in Schelle en zelfoogster Krista. Ze vertellen dat zelf je groenten oogsten op een csa-boerderij in de lift zit. Waarom? Zelfgeoogste groenten smaken altijd naar meer!

We zijn ook te gast bij Veer en Dave van Hanneken Tas in Essen. Op deze actieve melkveehouderij kan je een vakantie doorbrengen in het groen. Wie hier verblijft, (her)ontdekt waar melk vandaan komt.