Ine Kempen nieuwe inhoudelijk manager Proefbedrijf Pluimveehouderij

publish date
23.06.2021

Vanaf 1 juli 2021 is Ine Kempen de nieuwe inhoudelijk manager van het Proefbedrijf Pluimveehouderij. Ine behaalde in 2008 het diploma van bio-ingenieur aan de KULeuven met specialisatie veeteelt. Na een baan bij de dienst Landbouw en Maatschappij van het ILVO startte ze in 2011 als onderzoeker bij het Proefbedrijf Pluimveehouderij.

portretfoto Ine Kempen

 

Ine neemt al een decennium haar verantwoordelijkheid binnen het leghennenonderzoek van het Proefbedrijf Pluimveehouderij en leidde daarnaast ook projecten in het vleeskuikenonderzoek. Ze legt zich onder meer toe op de thema's management en dierenwelzijn.

De voorbije jaren was ze betrokken in projecten rond dierenwelzijn in volièrestallen, het langer aanhouden van leghennen, houden van hennen met hele snavels en technieken rond uitkomst in de stal bij vleeskuikens. 

Vanaf donderdag 1 juli wordt ze officieel de nieuwe inhoudelijk manager van het Proefbedrijf. Samen met het hele team wil ze de Vlaamse pluimveehouders en –sector via praktijkonderzoek helpen groeien en daarbij antwoorden bieden op maatschappelijke uitdagingen. Ze hoopt de deuren van het Proefbedrijf letterlijk en figuurlijk snel weer open te gooien om mensen te mogen ontvangen en verder te bouwen aan sterke netwerken binnen en buiten de sector.