DocAtlas Turnhout verhuist

publish date
18.01.2021

DocAtlas verhuist naar De Warande. Daar gaan we samenhuizen met Bibliotheek & Archief Turnhout en Stripgids. Een spannende gebeurtenis waar we met zijn allen al een hele tijd naar uitkijken. Zin om al eens even te gluren achter de muren? Bekijk dan deze video. Dat ziet er veelbelovend uit, al zeggen we het zelf! Wat betekent deze verhuis verder nog voor jou?

Zo ziet onze nieuwe balie er momenteel uit!

DocAtlas sluit een tijdje haar deuren

Omwille van corona(maatregelen) liepen de werken aan de nieuwe Bibliotheek & Archief Turnhout wat vertraging op. Dit betekent dat onze verhuis met een kleine maand uitgesteld wordt. Vanaf maandag 15 februari tot en met zondag 21 maart 2021 sluit docAtlas Turnhout de deuren. We pakken dan al onze materialen in en verhuizen die naar de nieuwe locatie.

 

📚 Wat doe ik met mijn uitgeleende materialen? 

De sluitingsdagen worden automatisch in je uitleentermijn en in je verlenging verrekend. Je hoeft je materiaal dus niet zelf te verlengen, tenzij je inleverdatum vóór 15/2/2021 valt. Dit kan je steeds nakijken op mijn bibliotheek.  Tijdens de sluiting worden er geen boetes aangerekend, tenzij de inleverdatum vóór 15/2/2021 valt.

 

📚 Kan ik nog materialen inleveren? 

Materialen inleveren op onze oude locatie kan tijdens deze periode NIET. Houd ze even bij en breng ze terug vanaf 22 maart op onze nieuwe plek.

 

💻 Kan ik nog reservaties maken? 

Reserveren is tijdens de sluiting niet mogelijk. Heb je iets snel nodig, raden we je aan om naar docAtlas Antwerpen af te zakken. Het reservatieformulier van docAtlas Antwerpen vind je hier.

 

🚗 Kan ik nog materialen uit docAtlas Antwerpen naar docAtlas Turnhout laten overkomen? 

Materialen opvragen uit de collectie van docAtlas Antwerpen is tijdens deze sluiting helaas niet mogelijk. Vanaf 22 maart mag je weer naar hartenlust materialen uit de Antwerpse collectie reserveren om in docAtlas Turnhout te ontlenen.

 

DocAtlas roept op

In februari is het zover: dan verhuizen we! Wat wil jij absoluut mee naar de nieuwe docAtlas verhuizen? En waarom? Ben je bereid jouw verhaal daarbij met anderen te delen? Dan zoekt Liesbet jou! Bekijk haar oproep via dit filmpje. Wil je meedoen? Laat ons iets weten via docatlasturnhout@provincieantwerpen.be . Als de coronamaatregelen het toelaten mag je op zaterdag 13 maart 2021 je favoriete item persoonlijk naar de nieuwe locatie verhuizen. En dit in een feestelijke stoet samen met met andere liefhebbers van docAtlas, Bibliotheek & Archief en Stripgids!

 

DocAtlas schenkt weg

Heel wat van het kantoormeubilair verhuist niet mee naar onze nieuwe locatie en schenken we graag weg aan scholen of sociale instellingen.  Je vindt de volledige overzichtslijst met foto’s onderaan deze pagina. Kan jouw school of organisatie er iets mee doen? Neem dan contact op met Liesbet Van der Ven. Alles is gratis op te halen op afspraak tussen 2 en 16 maart. 

 

DocAtlas heropent! Jij komt toch ook?

DocAtlas heropent op 22 maart 2021 op de nieuwe locatie. Je vindt ons vanaf dan in de nieuwe Bib&Archief op de Warande-site. Spring zeker eens binnen tijdens onze openingsuren met advies voor een persoonlijke rondleiding en een welkomstgeschenkje. We starten ook met een splinternieuw zelfuitleentoestel. Kom het uitproberen!

docAtlas Turnhout wordt ondersteund door de stad Turnhout

Volgende van de detaillijst