Dodehoekbrillen in docAtlas

publish date
20.09.2022

Vanuit de cabine kan een vrachtwagenchauffeur niet alles zien. De onzichtbare zones rond het voertuig zijn de dode hoeken. Met de dodehoekbrillen en bijbehorende handleiding laat je een (klas)groep kinderen van 8 tot 12 jaar kennismaken met de dode hoek.

 

De handleiding bevat vier spelvormen met dodehoekbrillen om kinderen bewust te maken van het beperkte zicht van een vrachtwagenchauffeur. Je kan deze handleiding hieronder downloaden. Een bijbehorende pakketje dodehoekbrillen kan je opvragen via dit digitaal formulier.

 

Binnenkort ook te lenen in docAtlas:

 

Stapstraatje voor kleuters

Het stapstraatje bestaat uit een aantal hekwerken met zeilen. Hiermee kan men een straat simuleren op maat van kleuters. Die kunnen daarmee al een paar simpele verkeershandelingen oefenen. 

 

Dodehoekkoffer voor de derde graad lager onderwijs

In deze koffer zitten een aantal stukken speelgoed: vrachtwagens, auto's, fietsers, verkeersborden en een stratenplattegrond.

Daarnaast bevat de koffer lesbundels met theorie- en praktijklessen rond de dode hoek. Die zorgen ervoor dat de leerkracht een boeiende verkeersles of zelfs een volledige verkeersweek rond dit thema kan voorbereiden.