Webinar voor landbouwers

De module CSLIM© van Bodemkundige Dienst van België bestond al langer. Hiermee kan je aan de hand van het huidige koolstofgehalte, teeltplan, inpassing groenbedekkers en mestgebruik bekijken hoe het koolstofgehalte van jouw bodem de komende 30 jaar zal veranderen. Deze module werd uitgebreid, waardoor je ook jaarlijks een inschatting kan maken van het risico op uitspoeling van stikstof. Tijdens deze webinars krijg je een algemene inleiding tot de uitgebreide tool en ga je hier ook zelf mee aan de slag! 

Status
Datum
  • donderdag 27 januari 2022 van 12.30 uur tot 14 uur
Prijs
gratis

Programma

  • Voorstelling en werking van de nieuwe tool CNSLIM©
  • Interactief deel waarbij we een teeltplan opstellen
  • Discussie over mogelijke verbeteringen in dit teeltplan

Praktisch

Deze webinars vinden online plaats via Microsoft Teams. Je ontvangt je deelnamelink na inschrijving. Er wordt tweemaal dezelfde webinar georganiseerd, je hebt de keuze om in te schrijven voor donderdag of vrijdag. Is één van beide webinars volzet? Dan word je automatisch ingeschreven voor het andere webinar. We laten dan uiteraard iets weten!

Het aantal plaatsen is beperkt, wacht dus niet te lang om in te schrijven via de link hierboven.

Bereid je voor

Tijdens deze webinars gaan we op een interactieve manier aan de slag met CNSLIM©. Bekijk de bestaande module CSLIM© en/of de CSLIM©-maisscenario’s al even voor de start van het webinar. Deze module kan je terugvinden via de website van de Bodemkundige Dienst van België.

 

Deze webinars kaderen in het project ‘4J-principe van vruchtwisseling bij mais’ .

Organisator
Hooibeekhoeve