Land InZicht!: Opendeurdag Hooibeekhoeve

Landbouwers zorgen elke dag voor de productie van gezond en kwaliteitsvol voedsel. Daarnaast bouwen ze ook dagelijks mee aan een betere toekomst: op en rond hun bedrijf. Tijdens de campagne Land InZicht! maak je in heel Vlaanderen kennis met innovaties en investeringen in de landbouw en het platteland.

Datum
  • zaterdag 11 mei 2019 van 14 uur tot 17 uur
Campagnebeeld Land InZicht!

Meer InZicht in Landbouw

In kader van deze campagne opent ook Hooibeekhoeve op zaterdag 11 mei de deuren. Je ontdekt er hoe het provinciale praktijkbedrijf voor voedergewassen en melkveehouderij meewerkt aan een betere toekomst voor de landbouw en het platteland.

Op vaste tijdstippen kan je een rondleiding volgen die de studies en projecten rond drie grote thema’s in de kijker zet: de bodem, voedergewassen en van kalf tot koe. Geen powerpointpresentaties, maar een echte veldexpeditie waar je samen met de medewerkers van Hooibeekhoeve het veld op trekt en de stal induikt.

Daarnaast kan je ook een interactieve wandeling rondom Hooibeekhoeve (3.5 km) volgen. Hier maak je kennis met de geschiendenis van onze streek terwijl je geniet van het mooie Kempens landschap. Kruip in de huid van vier belangrijke historische figuren en laat hen je langs de fijnste plekjes leiden. Gaandeweg ontdek je meer over de evolutie van de landbouw, het landschap en het oude Koninklijk Domein.  

Bezoek onze nieuwbouw

Naast de stallen en het veld, werd ook in het hoofdgebouw van Hooibeekhoeve sterk geïnvesteerd. Kom als eerste de nieuwbouw verkennen en maak op verschillende plaatsen kennis met de geschiedenis van de streek en de ontwikkeling van de landbouw. Voor de jongste bezoekers vind je enkele doe-tafels waar zij naar hartenlust kunnen spelen.

In onze videoruimte bekijk je reportages van andere projecten in provincie Antwerpen waarbij - dankzij Europese subsidies - geïnvesteerd wordt in onze landbouw en platteland.

Pop-up ijssalon tussen de koeien

Op 11 mei valt er in en rond de Hooibeekhoeve niet enkel Land InZicht! te beleven, maar die week wordt in heel Vlaanderen Week van de Korte Keten gevierd. Hooibeekhoeve organiseert hiervoor een unieke activiteit. Tussen 14u en 17u kan je smullen van een hoeve-ijsje op het pop-up ijssalon tussen de koeien.

Programma in het kort:

zaterdag 11 mei 2019 > 14u – 17u

Locatie: Hooibeekhoeve, Hooibeeksedijk 1, 2440 Geel

Kostprijs: De rondleiding en wandeling zijn gratis. Hoeve-ijsjes en drankjes zijn tegen betaling. 

Om de 45 minuten vind er een begeleidde rondleiding plaats:

  • 14.00 – 14.45 Rondleiding 1
  • 14.45 – 15.30 Rondleiding 2
  • 15.30 – 16.15 Rondleiding 3
  • 16.15 – 17.00 Rondleiding 4

Tussen 14u – 17u kan je vrijblijvend het nieuwe gebouw bezoeken of een wandeling maken.

Tussen 14u – 17u geniet je van een ijsje of een drankje op het pop-up ijssalon. 

Volgende van de detaillijst